28 Mart 2011 Pazartesi

Açıklamalar / Umur Talu

Bu sütunda çıkan çeşitli yazı, habere dayalı yorum ve mektuplara dair:

Askeri Savcı Hakim Albay Bülent Münger, bu sütunda adı geçmeden de olsa, “1. Ordu Başsavcısı” denerek yapılmış yorumların dayandığı haberlerdeki ses kayıtlarının kendisine ait olmadığını, “internet ortamında, çeşitli montaj, ekleme ve diğer dezenformasyon eylemlerini oluşturan konuşmaların yorumlarla yayınlanmasının basın ilkeleri ile örtüşmediğini, Askeri Savcılığın soruşturmasında, kovuşturmaya yer olmadığı kararına verildiğini, yayınların kamuoyunu ve yargılama makamını kötü niyetli etkilemeye yönelik olduğunu” belirtti.

Kartal Vakfı Genel Müdürü Aynur Aksoy, bir hava astsubayın bordrosuna dair mektuptaki ifadeler için, “Bağış gönüllülük esasına göredir. Saldırı, tedhiş eylemi, suikast, kazalarda şehit olan, hayatını kaybeden, sakat kalan THK mensupları, eş ve çocukları ile bakmakla yükümlü olduklarının sosyal, ekonomik gereksinimleri ve çocuklarının eğitimi amacıyla kurulmuştur” dedi.

Kartal öğrenim Yardım Derneği Müdürü Serpil Şenol, “Subay, astsubay, sivil memurların üniversite sınavına hazırlanan ihtiyaç sahibi çocuklarına yardım için kurulduğunu; yararlananların yüzde 71’nin astsubay, yüzde 19’unun sivil memur, yüzde 10’unun subay çocuğu olduğunu” bildirdi.

Genelkurmay, “Dayanışma Vakfı kesintileri”nin Ergenekon, Balyoz gibi davaların sanıkları için kullanılamayacağını, çünkü 1 Mart’tan sonraki davalar için geçerli olduğunu açıkladı.