24 Mart 2011 Perşembe

'Askeri entrika yapılıyor'

ABD Büyükelçisi: Ordu, ciddi entrikalar döndüğünü düşündüren bir dizi siyasi skandala karıştı

PAKSÜT-BAŞBUĞ BULUŞMASI: İŞTE SİZE DERİN DEVLET
25 Haziran 2008 tarihli ABD kriptosundan: Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Paksüt ile altı ay sonrasının Genelkurmay Başkanı Başbuğ arasındaki gizli görüşme, Türkiye'de derin devletin bir efsane olmadığının işareti...

YARGI AKP'Yİ KISTIRDIKÇA BİR DARBE BEKLEMİYORUZ
bir gün sonaki ABD telgrafında ise, "Nisan 2007'deki e-muhtıranın istenmeyen sonuçlarıyla terbiye edilip bir süre susan Türk ordusu, yine bazı kurumları etkileme çabasında ama yargı AKP'yi kıstırdığı için doğrudan darbe olmaz.

MEDYAYI, STK'LARI VE AKADEMİYİ KULLANIYORLAR

BÜYÜKELÇİ Wilson: Ordu kendisine sıcak bakan
medya, akademisyenler ve sivilliği kuşkulu STK'lar aracılıyla nüfuz kullanma gayretinde. Genelkurmay akademisyenleri karargâha çağırıp söylev veriyor.

Derin Devlet’in resmidir

ABD'nin resmî diplomatik yazışmalarına göre, 13 Haziran 2008'deki İlker Başbuğ-Osman Paksüt görüşmesi, "Türkiye'deki kurumlararası karanlık ilişkilerin bir deliliydi: "Anayasa Mahkemesi Başkanvekili ile müstakbel Genelkurmay Başkanı arasındaki gizli görüşme derin devletin sadece bir efsane olmadığının işaretini verdi"

Belgelerden: Başbuğ-Paksüt patırtısı, ordunun gizli tertipler içinde olduğuna dair son dört yıldır ortaya çıkan bilgilerin devamı niteliğinde. 27 Nisan muhtırasından sonra bir süre susan ordunun adı, ciddi entrikalar döndüğünü düşündüren bir dizi siyasi skandala karıştı."

4 Mart 2008 günü saat 7:OO'da, Ankara'da, 06 LLU 81 plakalı mavi-siyah Mercedes marka otomobil Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na geldi. Otomobilde Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt vardı. Paksüt, karargâha girdi ve bir saat 15 dakika süreyle, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı, altı ay sonrasının müstakbel Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile başbaşa görüştü.