13 Eylül 2010 Pazartesi

DENİZ HARP OKULU ÖĞRENCİLERİ AÇIK DENİZ EĞİTİMİNE ÇIKTI

Deniz Harp Okulu'nun birinci sınıfındaki eğitimlerini tamamlayarak bir üst sınıfa geçen 221 öğrenci, açık deniz eğitimine uğurlandı. Tuzla'daki İstanbul Tersanesi'nde düzenlenen törende konuşan Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Kemalettin Gür, 2010-2011 eğitim öğretim yılında birinci sınıftan, ikinci sınıfa geçen öğrencilerin eğitim programlarının devamı olan ve Çanakkale ile Karadeniz limanlarını kapsayacak açık deniz eğitimine uğurladıklarını söyledi.

Deniz Harp Okulu'nun yeni ikinci sınıf öğrencilerinin bir yıllık, oldukça ağır ve yüklü eğitim programının büyük bir kısmını nazari olarak takip ettiklerini ve başarılarını kanıtladıklarını belirten Gür, öğrencilerin gemicilik ve deniz tecrübelerini arttırmak amacıyla başlarında eğitim filotillosu komodoru olmak üzere Sokullu Mehmet Paşa ve Cezayirli Gazi Hasan Paşa gemileriyle, tabur ve bölük komutanları gözetiminde 30 Eylül tarihine kadar sürecek açık deniz eğitimine iştirak edeceklerini, bu süre zarfında Çanakkale, Giresun ve Hopa limanlarına ziyarette bulunacaklarını ifade etti. Bahriye personelinin gittikleri limanlarda daima iyi intibalar bıraktıklarını dile getiren Gür, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Sizlerin de aynı izlenimleri bırakacağına inancım tamdır. Eğitim süresince denizciliğe ve gemiciliğe alışacak, Çanakkale ve Karadeniz limanlarını ziyaret edecek, görgü ve bilginizi arttırarak Deniz Kuvvetleri'mizi temsil edeceksiniz. Verilen emirler çerçevesinde disiplinli, bahriye örf ve adetlerimiz paralelinde Deniz Harp Okulu öğrencisine yakışır örnek hareket ve davranışlarınızla ziyaret edeceğiniz limanlardaki yurttaşlarımızın taktirlerini
kazanacağınıza eminim. Bugün başlayacak olan açık deniz eğitiminde, okulda nazari olarak öğrendiklerinizi uygularken bilmediğiniz bazı yeni konuları da öğrenecek, bu arada belki biraz yorulacak ve deniz hayatının güçlüklerine de yavaş yavaş alışmaya başlayacaksınız. Ayrıca gemi hayatının okuldaki yaşamınıza kıyasla biraz daha zor ancak daha zevkli olduğunu görecek, hissedecek ve anlayacaksınız. Bu anları yaşarken bugün harp okulu olarak seyredeceğiniz denizlere, sorumlu birer subay, sorumlu birer gemi komutanı olarak tekrar döneceğiniz günlerin çok yakın olduğunu daima anımsayınız. Bu nedenle zamanınızı çok iyi değerlendiriniz ve deniz tecrübesi kazanmak için bu fırsatı çok iyi kullanarak sizlerle beraber bulunacak olan komutanlarınıza her konuda sualler sormak suretiyle kendinizi geliştiriniz.''

Törende daha sonra öğrenciler, geçit töreninin ardından ''TCG Sokullu Mehmet Paşa'' ve ''TCG Cezayirli Hasan Paşa'' gemilerine bindi. Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Gür, limandan ayrılırken şapka çıkararak kendisini selamlayan öğrencileri aynı şekilde şapka çıkararak selamladı. Uğurlama törenine katılan bazı öğrencilerin ailesi ve yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.