27 Eylül 2010 Pazartesi

TSK'da Kısır Mehmetçik Operasyonu

Genelkurmay Başkanlığı bir ilke daha imza atıyor... Türk Silahlı Kuvvetleri, 6 yıl önce başlattığı "Mehmetçiğe Üreme Sağlığı Projesinin" yanı sıra yeni bir hizmete daha start veriyor.

Kısır olan Mehmetçikler askeri hastanelerde tedavi edilecek.TSK, baba olmak isteyen Mehmetçiğin yardımına koşacak. Kısırlık tedavisi görmek isteyen askerler, artık askeri hastanelerden faydalanabilecek.

Sağlık Hizmetleri Ankara Bölge Komutanlığı, kısırlık tedavisi için çalışmalara başladı. Kısırlık teşhisi için gerekli sperm analizi yapan "spermiyogram analiz kiti" satın alınması için ihale açıldı. Ankara Etimesgut Askeri Hastanesi'ne satın alınacak cihazla kısırlık tedavisinin yanı sıra cinsel yolla bulaşan hastalıkların analizi de yapılabilecek.

Erkek kısırlığını belirleyen en önemli faktörün sperm sayısı ve kalitesi olduğunu belirten uzmanlar, tedavi için spermiogramın (sperm testi) şart olduğunun altını çiziyor.

'SİGARADAN UZAK DURUN'
Türkiye'de her 7 çiftten birinin kısırlık problemi yaşadığını belirten uzmanlar, erkek doğurganlığını etkileyebilecek risklerden uzak durması konusunda Mehmetçiği uyarıyor.

İşte Mehmetçiğin kaçınması gereken o risk faktörleri:
Sigara içmeyin: Çünkü sperm kalitesini düşürür, kısırlık yapar.
Çarşı izninde "fast food" yemeyin: Yüksek kalori içerdiği için sperm kalitesini olumsuz etkiler.
Ilık suyla yıkanın: Aşırı sıcak su spermi azaltıyor.
Prezervatif kullanın: Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, kısırlığa neden olur. Erkeğin cinsel ilişki sırasında mutlaka prezervatif kullanması gerekir.