23 Eylül 2010 Perşembe

GENELKURMAY ŞEHİT ALBAYIN DOSYASINI YENİDEN AÇACAK MI

Sol Haber sitesi yine çok ses getirecek bir iddia da bulundu. Sitenin iddiasına göre Geçtiğimiz yıl Afganistan’da bir trafik kazası sonucu yaşamını yitirdiği bildirilen Albay Faruk Sungur'un ölümünde şüpheler var.

Cumhurbaşkanlığı, geçen yıl Afganistan'da hayatını kaybeden Türk Gücü Komutanı Kurmay Albay Faruk Sungur’un bir trafik kazası sonucu yaşamını yitirdiğini açıklamıştı. Konu üzerine Genelkurmay Başkanlığı'ndan ve NATO'dan bir açıklama gelmemişti. Daha önce çelik yelek kullanmayan Sungur'un ekibine çelik yelek giydirmesi de şüphe ile karşılanmıştı.

Sol Haber konu ile ilgili bir mektup yayınladı. Mektup şöyleydi:

“2009 yılında, Afganistan Kabil'de, Türk askerleri tarafından korunan PASS Cephaneliği'ne (Pol-i Çarki Cephanesi) yiyecek taşıyan ve üzerinde Türk bayrakları bulunan ve de bizim askerlere yiyecek taşıyan bir kamyon, cephaneliğin nizamiyesine geldi. Ardından Türk bir teğmen dışarı çıktı ve Afgan şoförün yanına gitti. Araç cephaneliğe giriş yapmak üzereyken oraya 50 metre mesafede bulunan bir Amerikan devriyesindeki kadın bir Amerikalı asker keyfi ateş açtı. Türk teğmen yere yatarak hayatını kurtadı, ancak Afgan şoför bacağından ve omuzundan vuruldu. Neyse ki ölmedi.

Olay ardından ABD komutanları ile aramızda bir gerginlik çıktı. ISAF komutanı Türk Kışlası, Kamp Doğan'ı ziyarete geldi, ancak o dönemin Afganistan Türk Tabur Komutanı Kurmay Albay Faruk Sungur, ISAF Komutanı'nı kışlaya sokmadı kapıdan çevirdi

Olaydan bir süre sonra da bizim komutan, Türkiye'ye dönmek üzereyken Afganistan'da bir trafik kazasında yaşamını yitirdi.”

Uzman değerlendirmelerine de yer veren site, kazanın gerçekleştiği iddia edilen bölgede trafiğin seyrekliği ve Barışgücü araçlarına Afganistanlılar'ın uzak durması nedeniyle bir trafik kazasının olanaksız olduğunu iddia etti. Site komutanın o gün ilk kez herkese kask ve çelik yelek giydirmesinin de şüpheyi artırdığını iddia etti.