27 Eylül 2010 Pazartesi

PREVEZE DENİZ ZAFERİ'NİN 472. YIL DÖNÜMÜ VE DENİZ KUVVETLERİ GÜNÜ

Preveze Deniz Zaferi'nin 472. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü, İstanbul'da törenle kutlandı. Beşiktaş'taki Barbaros Hayrettin Paşa Anıtı önünde gerçekleştirile tören, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu ve beraberindekilerin anıta çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemi dolayısıyla Binbaşı Adem Eriç'in yaptığı konuşmanın ardından Koramiral Otuzbiroğlu anıt özel defterini imzaladı.
Otuzbiroğlu, Barbaros Hayrettin Paşa'ya hitaben deftere şunları yazdı: ''Bu zaferle, tüm Akdeniz Türk egemenliğine geçmiş, deniz ulaştırma yolları kontrol altına alınmış, diğer devletlere karşı askeri ve stratejik açıdan üstünlük sağlanmıştır. Bugün de deniz kuvvetlerimiz, yurdumuzun ve refahının, denizlere önemli ölçüde bağımlı olduğunun bilincinde olarak, denizlerde hak ve çıkarlarımızın korunması görevlerini başarı ve kararlılıkla sürdürmektedir. Bu müstesna zaferi bizlere armağan eden şahsınızın ve kahraman denizcilerimizin aziz ruhları önünde tazimle eğiliyor, ebediyete intikal eden tüm denizcilerimizi  rahmetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.''
Daha sonra, Koramiral Otuzbiroğlu ve beraberindekiler, anıtın bulunduğu meydanda yer alan Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi'ni de ziyaret etti. Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit de mesaj gönderdi.