24 Eylül 2010 Cuma

Kim Bu Havacı Korgeneral?

Türkiye, 1982 Darbe Anayasasını değiştirmeye yönelik referanduma giderken darbe sonrasında hapishanelerde işkence gören, “denge olsun” diye arka arkaya idam edilen solcular ve ülkücüler de gündeme geldi. Bu idam kararlarını veren askeri hakimler konusunda yaptığımız araştırmada çok ilginç ve şok edici detaylara ulaştık. İşte bunlardan biri de emekli askeri hakim Ali Fahir Kayacan.

1980 İhtilali döneminde hukuksuz kararlar veren askeri hakim Ali Fahir Kayacan, birçok suçsuz insanın idamına sebep olmuştu. Şimdi ne ilginçtir Ali Fahir Kayacan Hava üsteğmen Fırat Çetinkaya ve Hava Yarbay Selami Selçuk Çakmaklı’nın avukatlığını yapmakta. Bu isimleri ilk etapta hatırlamakta zorlanabilirsiniz. Bu iki hava subayının yaptıkları telefon konuşmaları Milli İstihbarat Teşkilatımız tarafından tespit edilmişti. Telefon konuşmalarında PKK’lılarından “adamlarımız çok ölüyor ya bu heronların güzergahlarını değiştirin ya da heronları düşürün demekteydiler. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde dalalet hatta hıyanet içinde bulunabilirler diye nitelediği bu subaylar hakkında Genelkurmay 3 yıla yakın bir süre hiçbir hukuki işlem yapmamıştı. İşte 12 Eylül’ün suçsuz vatan evlatlarını katleden idamcı hakimi garip bir şekilde 30 yıl sonra bu subayların avukatlığına soyundu. Tüm bunlar bir tesadüf olabilir mi?

12 Eylül idamcısı Ali Fahir Kayacan’ın kızı Ceyda Karacan, Koray Polatsü ile evlenmiş. Kimdir Koray Polatsü? Koray Pulatsü’nün babası Korcan Pulatsü halen görevde olan bir Hava Korgeneraldir. Heron skandalının kahramanlarının havacı olması, Ali Fahir Kayacan’ın bunların avukatı olmasın yanında havacı bir korgeneralle dünür olması da tesadüf olabilir mi?

Şimdi sıkı durun! 12 Eylül idamcısı Ali Fahir Kayacan’ın kardeşi Levent Kayacan, 1980 olaylarında Mamak Karakolunu silahla tarayan terörist grup arasında yer almıştı. Abisi suçsuz insanları asarak toplumda tamiri mümkün olmayan travmalara, çatışmalara, provokasyonlara zemin oluştururken kardeşi de dışarıda devletin güvenlik güçlerine silah sıkarak provokasyon yapıyordu. Bu da mı tesadüf?

Dün derin yapılar adına masum insanları asan eller şimdi de derin yapılar adına çalışan, PKK’ya adamlarımız diyen, Mehmetçiğin ölümüne sebep olan hainlerin avukatlığını yapıyor. Ali Fahir Kayacan katıldığı TV programlarında da ETÖ’nün avukatı olarak konuşmakta.

Korcan Polatsü bu gün Hava Kuvvetlerinde görevini yürütüyor. .

Son demlerini yaşayan seçkinci zümre bu güne kadar Türkiye’yi her türlü kirli oyuna başvurarak yönetti. Bu zümreler varlıklarını devam ettirmek için ne gerekiyorsa onu yapmışlar. PKK da dahil her türlü örgütü kurmuş, zamanı gelince de ihtiyaç duyulan rollerde kullanmışlar.

Ancak artık kimin eli kimin cebinde ortaya çıkıyor. Bundan sonra da ortaya çıkmaya artarak devam edecek. Son debelenmeleridir…