13 Eylül 2010 Pazartesi

Askeri Hakim Yönetmeliğinde Değişiklik

8 Eylül 2010 ÇARŞAMBA, Resmî Gazete Sayı : 27696

YÖNETMELİK
Millî Savunma Bakanlığından:
ASKERÎ HÂKİM ADAYLARININ SEÇİMİ VE YETİŞTİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 26/10/1985 tarihli ve 18910 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Askerî Hâkim Adaylarının Seçimi ve Yetiştirilmesi Hakkında Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (3) ve (6) numaralı bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“3) Birinci ve ikinci amirlerince (EK-B)'deki örneğine uygun olarak doldurulmuş muvazzaf subay olur kayıtlı nitelik belgesi almış olmak,”
“6) Genelkurmay Başkanlığının Dış Kaynaktan Muvazzaf Subaylığa Geçirileceklere İlişkin Yönerge hükümlerine göre uygulanacak fiziki kabiliyet ve değerlendirme testinde başarılı olmak,”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının (3) numaralı bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“3) Genelkurmay Başkanlığının Dış Kaynaktan Muvazzaf Subaylığa Geçirileceklere İlişkin Yönerge hükümlerine göre uygulanacak fiziki kabiliyet ve değerlendirme testinde başarılı olmak.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Seçim, hukuk fakültesi mezunu muvazzaf subaylar için yazılı sınav notu, mülakat notu, Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı notu, sicil not ortalaması, mükâfat ve ceza puanları; hukuk fakültesi mezunu yedek subaylar, bayanlar ile aynı durumda ve askerliğini yapmamış olan erkekler için ise yazılı sınav, mülakat ve Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı notu dikkate alınarak 15 inci maddedeki esaslar dahilinde oluşacak değerlendirme notu esas alınarak belirlenen başarı sıralamasına göre yapılır.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin başlığı ve beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, altıncı fıkrasında yer alan “ve yedek” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.
“Yazılı sınav soruları ve kâğıtların hazırlanması, fiziki yeterlilik ve değerlendirme testi, mülakat:”
“Yazılı sınav notu altmış ve üzerinde olanlar başarılı sayılır. Yazılı sınavda başarılı olanlar, Genelkurmay Başkanlığının Dış Kaynaktan Muvazzaf Subaylığa Geçirileceklere İlişkin Yönerge hükümlerine göre uygulanacak fiziki yeterlilik ve değerlendirme testine tabi tutulur. Fiziki yeterlilik ve değerlendirme testinde belirlenen standartları sağlayanlar, mülakata alınır. Mülakat yüz tam puan üzerinden değerlendirilir ve adayın dış görünümünün, anlatım yeteneğinin, konuşma düzgünlüğünün, tavır ve davranışlarının değerlendirilmesinden oluşur. Her üyenin takdir ettiği notların aritmetik ortalaması alınarak mülakat notu hesaplanır. Mülakat notu altmış ve üzerinde olanlar başarılı sayılır.”

MADDE 5 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 6 – Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Savunma Bakanı yürütür.