20 Eylül 2010 Pazartesi

Gaziler Günü

Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Batman ve Mardin'de 19 Eylül Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı

Diyarbakır'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende, daha sonra saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı söylendi. Törene Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Daha sonra Diyarbakır Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Siraç Ezer ve bazı gaziler Vali Toprak'ı makamında ziyaret ederek, plaket verdi.

- ŞIRNAK-
Şırnak Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Şırnak Vali Vekili Akın Ağca, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Güngör, askeri yetkililer, şehit yakınları ve gaziler katılırken, Şırnak Belediyesinden herhangi bir yetkili katılmadı.

Tören, Atatürk Parkı'nda düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

- MARDİN-
Mardin'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Oğuzhan Bingöl, Tugay Komutanı Tuğgeneral Selim Mert, Belediye Başkan Vekili Feyzi Olgaç, Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Yılmaz, muharip gaziler, öğrenciler, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Fesih Yavuz da ülkenin savunması için şu anda bile savaşmaya hazır oldukların ifade etti.

- SİİRT-
Siirt'te Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törene Siirt Valisi Musa Çolak, Belediye Başkanı Selim Sadak, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Şahin İşleyen, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Karamık, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile gaziler katıldı.

Anıta çelen konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başlayan törende bir konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Genel Sekreteri Murat Ertaş, bugünün kutlanmasının milletin tarihine ve mazisine olan bağlılığının bir göstergesi olduğunu belirtti.