17 Eylül 2010 Cuma

Şehit er gözyaşlarıyla toprağa verildi

Malatya’da askeri aracın devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında şehit olan Hava Piyade Er Sinan Akdeniz, Selimiye Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi.
Şehit Er’in kardeşleri Türk Bayrağı’na sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktüler.

Malatya 7. Ana Üs Komutanlığı’nda görevli personeli taşıyan serviste muhafız olarak görevli Er Sinan Akdeniz servis otobüsünün kaza yapması sonucu şehit olmuştu. Şehit Er’in cenazesi kazanın ardından ailesinin yaşadığı Sultanbeyli’ye getirildi. Şehit Er için bu gün Selimiye Camii’nde tören düzenlendi. Askeri törene 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, resmi görevliler, şehit erin babası Duran,kardeşleri İbrahim, Ümit ve yakınları katıldı. Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu şehidin dedesine ve kardeşlerine başsağlığı dileyerek teskin etmeye çalıştı. Şehit erin abisi İbrahim ve kardeşi Ümit yakınlarının yardımıyla göçlükle ayakta dururken tabuta sarılarak gözyaşı döktüler.

Şehit Er Sinan Akdeniz için ikindi namazının adından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından şehidin tabutu top arabasına konularak askeri tören düzenlendi. Ailesi ve yakınları top arabasının ardından bir süre yürüdü. Törenin ardından Sinan Akdeniz’in cenazesi Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi.