17 Eylül 2010 Cuma

Türkiye-ABD Arasındaki Stratejik İlişkilerde Yeni Çağ

Amerikan Türk Konseyi (ATC), Türk-Amerikan İş Konseyi (TAIK) ve American Friends of Turkey (AFOT), her yıl Türkiye ve ABD’den birçok üst düzey politikacı ve iş adamını bir araya getiren 29. ATC Konferansı için hazırlıklarını sürdürüyor. Konferans, 17-20 Ekim 2010 tarihlerinde The Ritz Carlton, Washington D.C.’de gerçekleştirilecek.

Bu yılki teması “Ortak Hedeflere Ulaşmak” olan konferansta, Türkiye ve ABD arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler, savunma ve güvenlik meseleleri, enerji ve altyapı, Avrupa Birliği, Bankacılık ve Finans, iki ülke arasındaki siyasi meseleler, tarım ve gıda endüstrisi ve bio-teknoloji konularına yoğunlaşılacak.

NATO müttefiği iki ülkenin savunma ve ulusal güvenlik çıkarları geniş çerçevede birbiriyle örtüşüyor. ABD ve Türkiye arasında savunma sanayi başlığındaki işbirliği her geçen yıl güçlenmeye devam ediyor. Bu yılki konferansa katılacak isimler arasında yer alan Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı General James Jones’un savunma başlığındaki ilişkileri tartışmaları bekleniyor.

Konferansın ikincil odağını iki ülke arasındaki ticari, ekonomik ve yatırım ilişkilileri oluşturacak. Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Ali Babacan , Dış Ticaretten Sorumlu Bakan Zafer Çağlayan, ABD Ticaret bakanı Gary Locke ve Ticaret Temsilcisi Ron Kirk, konferansın açılışına katılacak isimler arasında yer alacaklar. Ticaret başlığında iki ülkeye liderlik eden isimlerin, konferans programına da katılarak büyüyen ikili ticaretin önemine vurgu yapmaları bekleniyor.

Konferansa davet edilen üst düzey resmi temsilciler arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Amerikan Hükümeti’nden Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Başkan Yardımcısı Joseph Biden, Ulusal Güvenlik Danışmanı General James Jones, Dünya Bankası Başkanı Robert B. Zoellick; özel sektör temsilcileri olarak ise Cisco Başkanı ve CEO’su John Chambers, Raytheon CEO’su William H. Swanson ve Boeing CEO’su W. James McNerney’in bulunduğu bildiriliyor.

Konferansa katılacağı kesinleşen isimler arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Savunma Bakan Yardımcısı Alexander Vershbow, Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Genelkurmay Başkanlığı’ndan Korgeneral M. Emin Alpman, ABD Kongresi Türk Dostluk Grubu eski Üyesi ve Orta Doğu Barış ve Ekonomik İşbirliği Merkezi Başkanı Robert Wexler, Woodrow Wilson Center Kamu Politikası Uzmanı Dr. Ian O. Lesser ve eski AB Komiseri Gunter Verheugen yer alıyor.

Tarih: 17-20 Ekim 2010
Bilgi İçin: http://www.the-atc.org veya 202.783. 0483
Rezervasyon:
İnternet üzerinden: http://www.the-atc.org/events/c10/index.htm
veya
24 Eylül tarihine kadar ATC Konferansı için rezervasyon yaptırdığınızı belirterek, aşağıdaki iletişim bilgileri vasıtasıyla rezervasyon yaptırabilirsiniz.
(p) 202.974.5557
(f) 202.974.5519
Sorularınız İçin:
Rezervasyona İlişkin Sorular:
Mr. Cenk Sidar
mail at: csidar@the-atc.org
phone: +1 (202) 783-0483 ext. 13
Ödemeye İlişkin Sorular:
Mr. Erkan Poyraz
mail at: epoyraz@the-atc.org
phone: +1 (202) 783-0483 ext. 12
Adres: The Ritz-Carlton
1150 22nd Street, N.W., Washington, D.C. 20037 United States