12 Eylül 2010 Pazar

Tunceli'de yoğun operasyon


 

TUNCELİ'de önceki gece 1 uzman çavuşun şehit edilmesi ardından, yasa dışı MKP HKO ve PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için sürdürülen operasyonlar sırasında zaman zaman ‘sıcak temas' sağlandığı belirtildi.

Dinar Deresi Mevkii'ndeki hidroelektrik santrali inşaatını önceki gün basıp, idari binasını ateşe vermek isteyen Maoist Komünist Partisi Halk Kurtuluş Ordusu'na (MKP HKO) üye teröristlerle, güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Uzman Çavuş 23 yaşındaki Bilal Gülcan, şehit olması ardından başlatılan operasyonlar sürüyor. Zargavut Ormanları'na kaçan teröristlerin izleri sürülürken, operasyon Rabat Deresi ile Kırmızı Dağ Mevkii'ne de kaydırıldı. Bu bölgelere helikopterlerle komandolar indirilerek, teröristlerin kıskaca alındı. Kobra helikopterlerde teröristlerin bulunabileceği alanları bombaladı.

Hozat İlçesi'nin Aliboğazı Vadisi Kozluca Köyü, yakınlarındaki ormanlık alanda tespit edilen bir grup PKK'lı teröriste etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürdürülüyor. Ormanlık alanda zaman zaman komandolar ile teröristler arasında çatışmalar çıktığı belirtildi. PKK'lı teröristlerin bulunduğu bölgelerin bombalanması ardından çıkan orman yangınlarını söndürmek için Tunceli Özel İdare Genel Sekreterliği’nden iş makineleri bölgeye sevkedildi. Tunceli Orman İşletme Müdürlüğü'nden 20 kişilik bir işçi grubu itfaiye ve iş makineleriyle yangın söndürme çalışmalarına devam ediyor.

Bazı gazetelerde yeralan Tunceli'de PKK'lılar referandumu boykot için bildiri dağıttı haberleri üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, kentte bildiri dağıtılmadığı belirlendi. Güvenlik ve istihbarat birimleri bölgedeki PKK’lıların yaptıkları telsiz görüşmelerinde yol kesme eylemleri sırasında referandumu boykot etmek için propaganda yapmalarının talimatlarının verildiği kaydedildi.