14 Eylül 2010 Salı

Sakarya Zaferi'ne duygulandıran anma

SAKARYA Zaferi'nin 89. yıl dönümü Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde ilk taarruzun gerçekleştirildiği Duatepe'de düzenlenen törenle kutlandı.
Törene, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kuvvet Komutanları ile Jandarma Genel Komutanı'nın yanı sıra Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Saldıray Berk de katıldı.

TBMM Başkanı Şahin ve diğer katılımcılar tören alanına gelişlerinde tarihte savaşmış Türk askerlerini temsil edilen 'Tarihi Bölük'', Ankara seğmenleri ve ellerinde Türk bayrağı taşıyan izcilerin oluşturduğu koridordan yürüdüler.
Daha sonra askerler tarafından Topçu Albay Hüseyin Türe'nin sunumuyla Sakarya Meydan Muhaberesi'nin canlandırması yapıldı.

Bu sırada TBMM Başkanı Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Koşaner, Bakan Gönül ve bazı komutanlarla davetlilerin duygulandıkları görüldü.
Törende ayrıca Kara Havacılık Komutanlığı'na bağlı helikopterlerle Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı F-16 ve F-4 savaş uçakları gösteri uçuşu yaptı.
Türk Yıldızları Akrobasi Timi de gösteri düzenledi. Türk Yıldızları'nın gösterisi yurttaşlardan büyük alkış aldı.