12 Eylül 2010 Pazar

PAŞALAR ÇANKAYA'DA OY KULLANDI

Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile Ankara Valisi Alaaddin Yüksel Çankaya İlköğretim Okulunda oy kullandı.
Çankaya İlköğretim Okulu’na sırasıyla Vali Yüksel, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aksay ve eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, eşleriyle birlikte geldiler.
Oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan emekli Orgeneral Başbuğ, oy kullanmak üzere bu sabah Bodrum’dan Ankara’ya geldiğini söyledi. Referandum sonuçlarının Türkiye için önemli olduğunu ifade eden Başbuğ, katılım oranının yüksek olmasını temenni etti. Başbuğ, halk oylaması sonucunun Türkiye için hayırlı olmasını diledi.
Bir soru üzerine, Türk Milli Basketbol Takımı’nın dünya şampiyonasında finale çıkmasından büyük gurur duyduğunu dile getiren Başbuğ, "Türkiye’ye büyük mutluluk yaşattılar. Şampiyon olmalarını gönülden arzu ederiz. Ama olmasalar da bütün Türk milletinin gönlünde şampiyon oldular. Tabii bugün de başarılarının devamını arzu ediyoruz ve şampiyon olmalarını canı gönülden bekliyoruz" diye konuştu.