16 Eylül 2010 Perşembe

OYAK'TAN ASLAN ÇİMENTO AÇIKLAMASI

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK), hisse devrinden bu yana Aslan Çimento hisselerine yönelik hiçbir alım satım işlemi yapılmadığını, şirketin İMKB hisse senetleri piyasasındaki hisse fiyatının, OYAK'ın hiçbir müdahalesi ya da yönlendirmesi olmaksızın, piyasada işlem yapan yatırımcılar tarafından yaratılan arz ve talebe göre oluştuğunu bildirdi.

Aslan Çimento A.Ş. ile ilgili olarak OYAK'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Aslan Çimento Sanayi A.Ş'nin yüzde 97,3 oranındaki hissesinin, 30 Aralık 2009 tarihinde OYAK tarafından devralındığı hatırlatıldı.

Açıklamada şöyle denildi: ''OYAK tarafından, hisse devrinden bu yana Aslan Çimento hisselerine yönelik hiçbir alım satım işlemi yapılmamıştır. Şirketin İMKB Hisse Senetleri Piyasasındaki hisse fiyatı, OYAK'ın hiçbir müdahalesi ya da yönlendirmesi olmaksızın, piyasada işlem yapan yatırımcılar tarafından yaratılan arz ve talebe göre oluşmaktadır.

Ana ortak olarak OYAK'ın amacı devralma tarihinden itibaren, Aslan Çimento'nun mali yapısının güçlendirilmesi ve faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesine imkan sağlanması olmuştur. Bu amaçla da şirketin nakit ihtiyacının karşılanabilmesi için 27 Ocak 2010 tarihinde 62,7 milyon lira tutarında sermaye avansı verilmiştir. OYAK tarafından bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Şirketin güçlü mali yapısının korunmasına yönelik her türlü tedbirin alınmasına devam edilecektir. Bu amaçla, önümüzdeki dönemlerde gerekli yasal prosedürler tamamlanarak şirkete OYAK tarafından verilen 62,7 milyon lira tutarındaki sermaye
avansına istinaden bedelli sermaye artışı yapılması hedeflenmektedir. Söz konusu bedelli artırımda tüm ortakların rüçhan haklarının kullanımına ilişkin gerekli işlemler ve özel durum açıklamaları şirket tarafından ilgili mevzuat çerçevesinde yapılacaktır.''