7 Mart 2012 Çarşamba

BİRAND'DAN BEŞİR ATALAY'A İNCE GÖNDERME


"Uludere olayının aydınlatılması bizim de talebimiz" diyen Beşir Atalay'ın bu sözleri, Birand tarafından inceden inceye eleştirildi....
Mehmet Ali Birand Uludere’de yaşananlar için, “Olayların aydınlatılmasını istiyoruz” diyen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’a inceden gönderme yaptı: Zaman geçiyor…
2011 yılının son günlerinde Uludere’de yaşanan acı olay sonrası Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan dün Uludere’ye gitti. Hayatını kaybedenlerinin ailesine başsağlığı dileyen Emine Hanım’a bazı bakanlar da eşlik etti.  Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da o bakanlar arasındaydı.
Uludere olayıyla ilgili orada bulunan gazetecilere bir açıklama yapan Atalay, “Bu olayın aydınlatılması bizim buradaki köylülerimizin en önemli talebi. O zaten bizim de talebimiz” dedi.
Emine Erdoğan’ın Uludere ziyaretini değerlendiren Birand, bu ziyaretin gecikmiş de olsa önemli bir ziyaret olduğunu söyledi ve Beşir Atalay’ın “Olayların aydınlatılmasınız istiyoruz” sözlerine inceden inceye eleştirdi.
Birand, Beşir Atalay’a canlı yayında saatini göstererek, “Vakit geçiyor, olaylar bir an önce aydınlatılmalı” diye mesaj gönderdi.
Bu arada iktidarda bulunan bir partinin bakanının “olayların aydınlatılmasını istiyoruz” sözleri anlaşılamadı. Uludere olayını kim aydınlatacak. İktidar mı yoksa muhalefet mi?