9 Mart 2012 Cuma

Beyninden tümör alındı koğuşuna geri yollandı!

Balyoz’dan tutuklanan Kurmay Albay Levent Kerim Uça, Maltepe Cezaevi’nde yatarken rahatsızlandı. Operasyona sokulan Uça’nın beyninden yumurta büyüklüğünde tümör alındı. 3 ay steril bir ortamda tutulması gerekirken, ameliyattan 2 hafta sonra 14 kişilik koğuşuna gönderildi...

Beyninden tümör alındı koğuşuna geri yollandı! Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube’de yapılan aramalar sonuncu ele geçirildiği iddia edilen “öncelikli ve özellikli” personel listesinde ismi geçtiği öne sürülen Deniz Kurmay Albay Levent Kerim Uça, 22 Ağustos 2011 tarihinde “Darbeye teşebbüs” suçlamasıyla tutuklandı. Hasdal Cezaevi’ndeki yer sıkıntısı nedeniyle Maltepe’deki askeri cezaevine konulan Uça’nın tutuklandıktan 4 ay sonra baş ve boyun ağrısı başladı. Birkaç kez cezaevi revirine giden Albay Uça, daha sonra Haydarpaşa GATA’ya sevk edildi. Burada yapılan incelemelerde beyninde boyu 4.5 cm. yüksekliği 5.5 cm. ve eni 5.5 cm olan bir tümör belirlendi. Yumurta büyüklüğüne ulaşan tümörün hemen alınmaması halinde hayati tehlike oluşturacağını söyleyen doktorlar Uça’nın cezaevine geri gitmesine izin vermedi.

3 ay rapor verildi

Ameliyat için hazırlıkların tamamlanmasının ardından Uça, 2 Şubat 2012 günü 5 saat süren zorlu bir ameliyata girdi. Ameliyatta tümör alındı, ardından da hastane tarafından “3 ay iş göremez” raporu verildi. Ancak Uça, 2 hafta sonra tekrar Maltepe Cezaevi’ne gönderilerek 14 kişi kaldıkları koğuşuna konuldu. Ameliyatın etkisi olarak Uça’nın sürekli epilepsi ilaçları kullandığını ve her an bir krizle karşı karşıya olduğunu belirten avukatı Hakan Tunçkol, eğer iyi bakılmazsa bu 3 aylık dönemde kör olma ihtimalinin de olduğunu söyledi. Uça’nın sağlık durumunun iyi olmadığını belirtten avukat Tunçkol, Balyoz davasının görüldüğü İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir dilekçe vererek ameliyat sonrası hayati riskin fazla olduğu ve iyileşme sürecini de olumsuz etkileyeceğinden müvekkilinin tahliyesini telep etti. Dilekçe üzerine mahkeme heyeti Adli Tıp Kurumuna yazı yazarak Levent Kerim Uça’nın cezaevinde bulunmasının hayati risk oluşturup oluşturmadığına dair rapor istendi. Raporun önümüzdeki günlerde mahkemeye ulaşması bekleniyor. Tutuklanmadan önce İstanbul Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı Merkezi’nde görev yapan Kurmay Albay Levent Kerim Uça’nın, daha önce Pakistan başta olmak üzere birçok yurt dışı görevinde bulunduğu da öğrenildi.