25 Şubat 2011 Cuma

Üssün fotoğrafını ver kadın ya da parayı al

Üssün fotoğrafını ver kadın ya da parayı al
Askeri Casusluk çetesinde ele geçirilen askeri üslere ait video ve fotoğrafların,  asker kişilerce kadın ya da para karşılığı çekilerek çeteye ulaştırıldığı belirlendi

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen 250 sayfalık Askeri Casusluk ve Şantaj soruşturması iddianamesinde çetenin askeri tesislerin görüntülerini nasıl elde ettiği de anlatıldı. Çetenin, bazı görüntüler için görüntüyü çeken askere kadın gönderirken, bazılarına da para ödediği belirtildi. Genelkurmay, askeri birliklere ait video ve resimlerin ‘gizli kalması gereken bilgiler” olduğunu bildirdi.
RESİMLERİ AL, ÖDEMEYİ DE OZAN’A YAP!
İddianamede örgüt yöneticisi olarak gösterilen emekli Albay İbrahim Sezer’in evinde yapılan yapılan aramada ele geçirilen ve “138” ile numaralandırılan belgeden ilginç bin mektup yer aldı. Sanık Cemhan Katar tarafından Albay Sezer’e hitaben yazılan notlarda “Sezer’ciğim gönderdiğin kız çok işe yaradı, teşekkür ediyorum. Ayrıca Erdek’le ilgili istediğin fotoğrafları da Ozan Astsubayla gönderiyorum. Gerekli ödemeyi Ozan’a yapabilirsin... Bnb. A... ile ilgili kaliteli bir kız gönderirsen iyi olur. Sonra işimiz düşecek çünkü Cemhan” yazdığı belirlendi.
KENDİ ÜSSÜNÜN FOTOĞRAFLARINI VERDİ
Bu notun hemen yanında yer alan dokümanlarda ise Erdek Deniz Üs Komutanlığında mevcut 10 güvenlik kamerası ve kamera kablo hatlarının işaretlenerek gösterildiği kroki ile Erdek Üs Komutanlığının nizamiyesinin ve dış çevresinin değişik açılardan çekilmiş 13 fotoğrafı bulundu. Cemhan Katar’ın Erdek Mayın Filosu Komutanlığında görevli olduğu belirlendi.
SAVAŞ UÇAKLARI HANGARI DA VAR
Emekli Albay Sezer’in evinde yakalanan bir DVD’de, sanık Ebru Nilhan Bozkurt tarafından oluşturulan ’Ebru Nilhan’ isimli klasörde ’Topel görüntü’ başlığıyla 6 adet video dosyası bulundu. Bu dosyalarda TSK’ya ait savaş ve nakliye uçaklarının apronda park edilmiş haldeyken gizlice çekilmiş görüntüleri ile uçak bakım atölyeleri ve hangarlarına ait görüntüler bulundu.
HAZİRAN 2010’A KADAR GÖRÜNTÜLEYİN
‘’Topel görüntü-önemliii’’ adlı metin belgesinden de ‘’Tüm saha sorumluları Haziran 2010 sonuna kadar birliklerden önemli yerlerin görüntülerini kamera kaydı yaparak, kuryeler aracılığıyla bana ulaştırsın, görüntülere açıklayıcı not eklemeyi unutmayın’’ şeklinde örgüt yöneticisi Zeki Mesten’e ait talimat da çıktı.
Subaylara ağır suçlama: PKK’ya bilgi sızdırıyor
Sanık İbrahim Sezer’den ele geçen belgelerin “Devrim Arabaları”, “İtalyan İşi”, “Truva” gibi filmlerin adı altında saklandığı anlatılan iddianamede, yüzlerce askeri personel fişlenirken, ihanet anlamına gelecek notlar da dikkat çekti. Bir subayın isminin karşısına “PKK kadın zafiyetinden istifade etmektedir”, “PKK’ya bilgi sızdırdığı duyumları var”, “Kayınpederi PKK sempatizanı”, “PKK ile irtibatlı”, “Kardeşi TIKP üyesiymiş” gibi notlar düşülmüş. Muvazzaf askerlerin yönettiği Casusluk çetesi, PKK’ya bilgi sızdırdığını iddia ettiği bir subayı, üstlerine ihbar etmemesinin büyük suç olduğu belirtiliyor.
Para kazandırıyor mutlaka GES’te kalsın
Askeri Casusluk ve Şantaj davasının bir numaralı sanığı emekli Albay İbrahim Sezer’den ele geçen “ges yeniden yapılandırma” adlı dosyadan şok fişlemeler çıktı. Listede TSK’da görev yaptığı belirlenen yüzlerce subay ve astsubayın adı soyadı, kuvveti, sicili ve sınıfının yazıldığı ve bu isimlerin karşılarına cinsel hayatları dahil birçok konuda bilgiler kaydedildiği görüldü. Bu isimlerin karşısına GES Komutanlığı’ndaki yapılanmayla ilgili ilginç notlar da düşülmüş.
Bu isimlerin karşısına, “Bakımdaki en iyi adamımız. Bize para da kazandırıyor. Kalmalı”, “Kadrolaşma için kesinlikle gelsin”, “Olduğu yerde kalsın. Tayin istemesin ve emekli olmasın”, “Sünnilerden görünüyor. Renkte vermiyor ama kullanmak için burada kalsın”, “...Arada bir ağzına bal çalalım”, “Babasının izinde. HVKK ile görüşerek tekrar GES’e alalım ve buraya getirelim”, “Buradaki yapılanmamız için kesinlikle kalması gerekir” değerlendirmeleri yapılmış.
Bilirkişiyi hizaya getirelim
Casusluk şebekesi, Ergenekon, Balyoz, Atabeyler gibi davalarda bilirkişilik yapacak kişilerin kendilerinden olması, olmayan ya da kullanılamayanların da itibarsızlaştırılması için çalışmış
• Sanık Emrah Küçükakça’da ele geçen 78 nolu CD’de’den Ergenekon ve Balyoz gibi davaların bilirkişilerinin etki altına alınması için yapılması gerekenlere yönelik notlar çıktı. Çetenin, Başbakan Tayyip Erdoğan’a suikast iddiası ile gündeme gelen Atabeyler Çetesi davasında bilirkişilik yapan ve İrticayla Mücadele Eylem Planı davasının tanıklarından Erhan Sakallı’yı “başarısız gösterilecek” ve “kullanılacak” kişiler arasına koymuş.
BİLİRKİŞİLER NASIL ETKİLENECEK?
78 nolu CD’de’den çıkan ve çetenin bilirkişileri etki altına almak için yapılması gerekenler ”Yürüyen davalarla ilgili bilirkişilik önemli. Bizim çocuklardan yönlendirilmesi şart. Yönlendirebileceğimiz arkadaşların sertifikalandırılması için acilen planlama yapılmalı ilgili kurslara gönderilmesi. Bizim kontrolümüz dışında gerçekleşem ve istemediğimiz şekilde sonuçlanan bilirkişi faaliyetlerinin engellenmesi veya yıpratılması.” Casusluk iddianamesine ‘müşteki’ olarak giren Genelkurmay Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler Komutanlığı’nda görevli Erhan Sakallı’nın çete tarafından yakın takibe alındığı belirlendi.
‘BİLGİSAYARLARI SİLDİK’ DEMİŞTİ
İbrahim Sezer’den, Sakallı’nın msn görüşmelerinden alındığı belirlenen 5 adet video ele geçirildi. Görüntülerdeki bayanlardan birinin eşi, diğerinin baldızı olduğu belirlendi.  Sakallı, çete tarafından görevinde başarısız gösterilmeye ve kullanılması amaçlanan kişiler arasında yer alıyor. İrtica ile Mücadele Eylem Planı soruşturma kapsamında “tanık” sıfatıyla ifade veren Sakallı, Genelkurmay’da 7 bilgisayarı geri getirilemeyecek şekilde sildiğini söylemişti. •
Kadınları ‘ben paşa olacağım’ diye kandır
İddianamede, çete liderince elemanlara kadınları fuhuş tuzağına çekmek için verilen ve şu talimat dikkat çekti: “Arkadaşlar özellikle askeri birliklerden internete girmeleri gerekir. Askerliğinizi iyi kullanın. Internet ortamında erkek arayan karıların hepsi zeka özürlüdür. Rütbe falan bilmezler. Komutanım ben deyin. Yakında paşa olacağım deyin. Dağda savaştım deyin. Askerliğin tüm çekiciliğini kullanın. İlk ilişki anında mutlaka giyinme ve soyunma anında karının çıplak fotoğraflarını çekin.  Bu daha sonraki aşama için önemli.”
Amiral kızları için yakın takip
Çeteden çıkan ve iddianameye giren ‘’A.kızları’’ isimli çalışma sayfasında amiral rütbesinde toplam 10 askerin isimlerinin karşısında, kızlarının isimlerinin, yaşlarının ve bu isimlerin karşısında da cinsel içerikli notlar yazılı bulunduğu belirtildi. İddianamede, ele geçirilen belgelerde çeşitli askeri personel hakkında tutulan notlara ilişkin ayrıntılı örnekler verilerek, kişilerin siyasi, felsefi veya dini görüşlerine, ırki kökenlerine, ahlaki eğilimlerine ilişkin bilgilerin kişisel veri olarak kaydedildiği anlatıldı.
Subay eşlerinin iyi görüntüsüne hediye var
• Askeri Casusluk çetesinden ele geçirilen “Görüntü Alınacak Eşler” başlıklı belgede, subay eşlerinin mahrem görüntülerinin çekilmesi için çete üyelerinin hediye ile motive edildiği görüldü. Belgede “Şu dönemde fazlasıyla personel eşinin görüntüsü alınması lazım. Elde edilecek bayanlara uygun kişiyi yönlendirelim. Görüntü alma işi Hülya Hanımların ok ile olmalı. İyi görüntüler elde edenlere çeşitli hediyeler ayarlayabiliriz. Belirli aralıklarla evlerin yerleri değişmeli. Evin anahtarı her isteyene verilmemeli. Belirlenen büyüklere mutlaka anahtar teslim edilmeli. Evde teknik cihazlar muhafaza edilmemeli. İhtiyaç olduğunda Erkan Demir’den temin edilebilir” notları bulundu.
Şikayetçi eş: Resimler bizim
İddianamede müşteki sıfatıyla yer alan Tümamiral Fikret Güneş’in eşi Manolya Güneş ile ilgili olarak, İbrahim Sezer’de ele geçen “truvadosyalar ldamla güneş uyuşturucu” adlı dosya içinde Fikret Güneş ile eşi Manolya ve kızı Damla Güneş’e ait çok sayıda özel hayata ilişkin fotoğraflar olduğu belirtildi. Manolya Güneş savcılığa verdiği ifadede, çetedeki fotoğrafların ailesi ve kendisine ait olduğunu ifade ederek hakkındaki notların iftira olduğunu söyledi. 
Yavaşlatma işi bize havale 
Sanık Emrah Küçükakça’da ele geçen 78 nolu CD’de, PKK’ya zarar veren projelerin yavaşlatılması ve ele geçirilen projelerin satılmasıyla ilgili notlar da çıktı: “Kritik proje listesinin çıkarılması, müşterilerle face2face görüşme ayarlanabilir.
Proje çalışanlarının özel bilgileri. Havelsan, Aselsan aylık toplantı konusu, Kadın zaafı olan yöneticilerin tespiti. Psikolojik tahlil. (...) ilgili arkadaşlara kriptolu telefon verilmesi. 10 adet böcek alımı...”