25 Şubat 2011 Cuma


İddianameye giren şok tehdit mektubu

‘Komutan cezalandırılmazsa kamuoyuna bilgi sızdırırım’


İddianameye giren şok tehdit mektubuAskeri Casusluk ve Şantaj soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede, bir dönem Sahil Güvenlik Komutanlığı yapan Koramiral Can Erenoğlu’nun cezalandırılmaması durumunda kamuoyuna skandal bilgileri paylaşacağını söyleyen isimsiz subayın tehdit mektubu da yer aldı.

Ergenekon savcılarından Fikret Seçen tarafından “Askeri casusluk ve şantaj” soruşturmasına ilişkin hazırlanan 16’sı tutuklu bulunan 56 sanıklı 250 sayfalık iddianamede ilginç ayrıntılar yer aldı. Baywacth isimli klasör altında, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda çalışan davanın 35 nolu sanığı Hatice Şenay Sarıgöz tarafından kopyalandığı öne sürülen 11 adet sunum dosyası çıktı. Sunumların içerisinde ise çok sayıda TSK mensubunun fotoğrafları ve tsk.net üzeriden birbirlerine gönderdikleri özel ve cinsel hayatları ile ilgili bilgiler vardı. Bu özel konuşmaların ve fotoğrafların sunum dosyaları şeklinde hazırlanarak birçok kişiye gönderildiği öne sürüldü.

‘Bana çok acı verdi’

İddianameye göre, bu sunumlar arasında bulunan “SGK_bolum_7” isimli dosyanın içerisindeki sunumda, birkaç skandal görüntünün ardından gelen ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda çalışan isimsiz bir subay tarafından yazılan bir tehdit mektubu bulundu. İsimsiz subay, Koramiral Can Erenoğlu’nun Sahil Güvenlik Komutanlığı yaptığı dönemde yazdığı ve “Sayın komutanlar” diye başlayan mektupta şu ifadeler yer aldı: “Yaşanmış veya devam eden bu durumları sizlere göndermemin nedeni, vaktiyle beni çok üzen ve canımın çok yanmasına müsade eden, Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki her türlü usulsüzlükleri görmezlikten gelen Tümamiral Can Erenoğlu’nun cezalandırılmasını istememdir. Sahil Güvenlik kurumumuzun zarar göreceğini düşündüğümden, esas skandal olayları açıklamayı daha sonraya bırakıyorum. Tümamiral Can Erenoğlu’na kısa zamanda bir ceza verilmemesi durumunda, ‘Darbe Günlükleri’, ‘Ergenekon davası’ ve ‘Taraf Gazetesi’nde çıkan haberlere’ rakip olabilecek nitelikte, esas skandal dosyaları kamuoyunun bilgisine sunacağım”

‘İhale bilgileri satılıyor’

Gölcük Donanma Komutanlığı’na yapılan baskında odasının altındaki gizli bölmede birçok belge bulunan İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Kemalettin Yakar ile ilgili tutulan bir notta, “Kemalettin Yakar’ın çok fazla borcu var. Kredi kartları iptal ediliyor. Kullandığımız kızlar adına kredi çekti ama kapatamadı. Bu yüzden eski görüştükleriyle habersiz görüşüyor. Galiba bilgi satıyor. İleride başımıza bela olur” ifadeleri yer aldı. İddianamede ayrıca savunma sanayi ihaleleriyle ilgili çeteyle bağlantılı olarak çalışan subayların bilgileri irtibatlı oldukları firmalara sattıkları da anlatıldı.

Amirallerin kızlarına fişleme

Örgüt lideri Albay İbrahim Sezer’in evinde yapılan aramalarda ele geçirilen bir flash bellekte de “A.kızları” isimli bir dosya bulundu. Dosyada halen görevde olan 10 amiralin isimlerinin yanında kızlarının isimleri ve karşılarında da cinsel içerikli birçok fişleme yazısının olduğu ortaya çıktı.