28 Şubat 2011 Pazartesi

Libya'dan Tahliyeler Sürüyor

Oruçreis firkateyni dün bin 738 yolcusuyla Marmaris'e gelirken iki Türk işçinin cenazeleri de uçakla İstanbul'a getirildi...
Libya'nın Bingazi Limanı'ndan hareket eden TCG Oruçreis 30, İskenderun fırkateyni ise 40 saat süren yolculuğun ardından dün Marmaris Limanı'na giriş yaptı. Böylece Libya'dan tahliye edilenlerin sayısının 18 bin 386'ya ulaştığı öğrenildi. Libya'da yaşamını yitiren Yunus Emre Çelik ile Şaban Durmuş'un cenazeleri de uçakla İstanbul'a getirildi. İki fırkateynle gelenlerden pasaport işlemleri tamamlananların bir bölümü otele, bir kısmı ise otobüslerle memleketlerine gönderildi. Fırkateynlerdeki 517 yabancının işlemleri, Muğla Emniyet Müdürlüğü'nce oluşturulan 18 pasaport noktasında yapıldı. Dönenler, Muğla Valisi Fatih Şahin, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Şafak Yürekli ve Marmaris Kaymakamı Serdar Polat tarafından karanfillerle karşılandı.

2 TÜRK İŞÇİNİN CENAZELERİ GELDİ
Öte yandan, Libya'da yaşanan olaylar sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Yunus Emre Çelik ile kalp krizinden ölen Şaban Durmuş'un cenazeleri Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile saat 18.45'te Trablus'tan İstanbul'a getirildi. 27 yaşındaki Çelik'in cenazesi memleketi olan Trabzon'a gönderildi. Çelik'in cenazesi bugün Yomra ilçesi Oymalıtepe beldesinde toprağa verilecek. Feribot beklerken geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren 46 yaşındaki Kırşehirli Şaban Durmuş'un cenazesi de Ankara'ya gönderildi. Durmuş'un cenazesi Kırşehir'de toprağa verilecek. Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yer alan bilgi notunda, Libya'dan 13 tarifeli, 22 özel tahliye ve 19 askeri olmak üzere, toplam 54 uçak ve 4 gemi ile tahliyelerin gerçekleştirildiği kaydedildi.