24 Şubat 2011 Perşembe

34 bin sağlık çalışanı askerliğini yapmadı


Sağlık çalışanların askerlik durumları ile ilgili bir araştırma yapıldı. Araştırma sonuçlarına göre, Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlarda görev yapan sağlık çalışanlarının 34 bin 633’ü askerliğini yapmadı, bin 544 sağlık çalışanı ise halen askerde.
Türk Sağlık-Sen’in yaptığı araştırmaya göre Sağlık Bakanlığı’nda görevli 15 bin 40 doktor askerliğini yapmadı. 6 Bin 567 pratisyen doktor, 5 bin 254 uzman doktor ve 3 bin 219 asistan henüz askere gitmedi. Araştırmada, Bakanlıkta görev yapan askerlik zorunluluğu bulanan doktorların yüzde 34’ünün askerliğini yapmadığı belirtildi.
Araştırma sonuçlarına göre bin 629 diş hekimi, 4 bin 967 hemşire de henüz askerlik görevini yerine getirmedi. Askerliğini yapan erkek hemşire sayısı ise sadece 281. 12 bin 180 sağlık memuru da henüz askere gitmedi. Diğer branşlarda görev yapan ve askere gitmeyen sağlık çalışanı sayısı ise 817.

905 HEKİM ASKERDE
Araştırma da askerlik görevini yerine getirmekte olan sağlık çalışanları ile ilgili de bilgi verildi. Sonuçlara göre bin 544 sağlık çalışanı askerliğini yapıyor. Bunlar içerisinde en çok askerde olan sağlık çalışanları ise doktorlar. 905 doktor halen askerde.

KAHVECİ: HASTANEDE ASKERLİK MİLLET VE DEVLET İÇİN ÖNEMLİ BİR HİZMET
Üniversite ve özel hastanelerde görev yapanların da değerlendirildiğinde yaklaşık 40 bin sağlık çalışanının hastanede askerliği beklediğini kaydeden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “ Hastanede askerlik hayata geçerse üniversite hastaneleri ve özel sektörde çalışanları da değerlendirdiğimizde yaklaşık 40 bin sağlık çalışanı bunların içinde de 20 bine yakın doktor bundan yararlanacaktır. Ülkemizdeki doktor ve sağlık çalışanı eksiğini gidermenin en iyi yolu, öz kaynakların planlı bir şekilde kullanmaktır. Doktorlara ve sağlık çalışanlarına personel eksikliğinin yaşandığı devletin sağlık kurumlarında askerlik yapma imkânı verilirse millet ve devlet için önemli bir hizmet gerçekleşir.” dedi.