25 Şubat 2011 Cuma

Dışişleri yeni tahliye rakamlarını açıkladı

Dışişleri Bakanlığı'nda oluşturulan Libya Kriz Merkezi'nden tahliyelerle ilgili açıklamalar sürüyor. Bakanlık son olarak 4 askeri uçakla toplam 418 vatandaşımızın tahliyesinin yapıldığını duyurdu, yeni planlamayı da duyurdu.


Saat 02.00'de yayınlanan son açıklamada, "Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait C-130 ve C-160 askeri uçaklarımız, vatandaşlarımızın tahliyesi amacıyla Trablus Havaalanı'na 24 Şubat 17.30'da iniş yapmışlardır. 25 Şubat saat 01.30'dan itibaren kalkan 4 uçakla toplam 418 vatandaşımızın tahliyesi tamamlanmıştır. 


Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Dalaman – Trablus arasında kurulan hava köprüsü ile 4'er uçaklık gruplar halinde, toplam 12 uçakla vatandaşlarımızın tahliyesine devam edilmesi planlanmaktadır" denildi.
Bakanlığın Libya Kriz Merkezi'nden yapılan diğer açıklamalar ise şöyle:

"Vatandaşlarımızın ülkemize nakli amacıyla 25 Şubat günü THY'nin Trablus'tan İstanbul'a bir tarifeli sefer ile üç charter uçuşu gerçekleştirmesi planlanmaktadır. THY'nin Cerba'dan İstanbul'a da bir charter seferi öngörülmektedir. Ayrıca 8 adet askeriulaştırma uçağımız da talebe göre Trablus'a gönderilebilecektir. Vatandaşlarımızın ülkemize nakli amacıyla 24 Şubat 2011 tarihinde Libya'nın Trablus şehrinden THY tarafından iki tarifeli, iki de charter seferi planlanmıştır. Bu uçaklarla toplam 698 yolcu ülkemize getirilmiştir. Ayrıca, halen Trablus'da bulunan askeriulaştırma uçaklarımız ile de 360 yolcunun getirilmesi planlanmakta olup, uçaklarımız halihazırda yolcu almaktadır. Libya'dan karayoluyla Mısır'a geçen toplam 330 vatandaşımız 24 Şubat günü THY'nin Borg-al-Arab Havaalanı'ndan kalkan iki ayrı charter uçağıyla yurda getirilmiştir. Keza, Libya'dan karayoluyla Tunus'a geçen 198 vatandaşımız da THY'nin bir charter uçağıyla Cerba'dan İstanbul'a dönmüştür."