28 Şubat 2011 Pazartesi

TSK personeli, cuma günleri takibe alınmış
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'yle (TSK) ilişiği kesilen eski Astsubay Ahmet Akdağ, 28 Şubat sürecinde, subay ve astsubayların cuma günleri izin alıp almadığının takip edildiğini söyledi.
Akdağ, "Aldığınız günlük izinler cumaya denk geliyor mu? Bunlar ciddi bir şekilde takip ediliyordu." şeklinde konuştu. Ordudan ihraç edildikten sonra da subay ve astsubayların peşinin bırakılmadığını belirten Akdağ, ayrılan subayların yakınlarının aranarak, psikolojik baskı yapıldığını dile getirdi.
Orduda mesleki hayatında işine yönelik hiçbir disiplin suçu işlemediğini söyleyen Akdağ, "Bu sürece girerken herhangi bir uyarı, ikaz almadık. Tamamen keyfi bir uygulama olarak muameleye tabi tutulduk." dedi. Akdağ, YAŞ kararlarının kesin olduğundan ihracına karşı dava açamamaktan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Akdağ, lise yıllarında Sovyetler Birliği'nde insanların mesai arkadaşlarını, ailelerin birbirlerini fişlediğinin anlatıldığını duyduğunu, bunun 28 Şubat sürecinde gerçeğe dönüştüğünü ifade etti. En yakın dostlarına dahi şüphe ile bakmaya başladığını kaydeden Akdağ, "Böyle candan görüştüğünüz insanlar bile aleyhimde bir şeyler söyler mi? diye tereddütlü bir dönem yaşandı. Daha önce meslektaşlar arasında güven varken o ortadan kalktı. Askerlik mesleğinde en önemli şey güvendir. Bu 28 Şubat'ta kayboldu." ifadelerini kullandı.