6 Mart 2012 Salı

Engin Alan'ın ses kaydı dinlendi!


Balyoz Davası’nda delillerin değerlendirilmesi aşamasında dava konusu seminere ilişkin, tutuklu sanık MHP İstanbul Milletvekili, emekli Korgeneral Engin Alan’ın ses kaydı dinlendi.

"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 249’u tutuklu 365 sanıklı davanın 83. duruşması başladı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmaya, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP İstanbul milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan ve emekli Albay Dursun Çiçek’in de aralarında bulunduğu 167 tutuklu sanık hazır bulundu. Orgeneral Bilgin Balanlı ve Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok’un da aralarında bulunduğu 82 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi. Hakkında yakalama kararı bulunan sanıklar emekli Orgeneral Ergin Saygun ve İkinci Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ise duruşmaya katılmadı.

"SENARYODA PLAN OLMADIĞINI VURGULAMAK İSTERİM"

Duruşmada başlamadan söz alan tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, "Dün burada Olasılığı En Yüksek Tehlikeli Senaryoyu (OEYTS) hep beraber dinledik. İddianamede OEYTS’nin jenerik plan şeklinde oynandığı iddia ediliyor. Senaryoda yer alan hususların hepsi geçmişe yöneliktir. Örneğin, Irak’a müdahale olduğunun söylenmesi gibi. Bize oyunda mesaj verilir ki tedbir alınması için. Daha sonra komutanlar seminerde durum değerlendirmesi yapıyorlar. Plan geleceğe yönelik şeylerin nasıl yapılacağını ortaya koyar. Senaryo geçmişe yönelik olduğu farz edilen olaylardır. OEYTS plan şeklinde oynanmaz. Geleceğe yönelik bir şey yok. Doğal olarak bu kapsamda senaryoda bir plan olmadığını vurgulamak isterim" dedi.

ENGİN ALAN’IN SES KAYDI DİNLENDİ

Delillerin değerlendirilmesi aşamasında dava konusu seminere ilişkin MHP İstanbul milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan ve emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık’ın ses kayıtları dinlendi. Ses kayıtları dinlenirken ekrana da seminerde kullanılan slaytlar da perdeye yansıtıldı. Dinlenilen kayıtların ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, dinlenilen ses kayıtları ile çözümlerinin uyuştuğunu belirterek, dinlenilen her sunumdan sonra, sunumu yapan sanığa bu sesin kendisine ait olup olmadığını sorarak, itiraz haklarının bulunduğunu hatırlattı. Duruşmada seminere ilişkin ses kayıtları dinleniyor.