5 Mart 2012 Pazartesi

EMNİYET & JANDARMA İSTİHBARAT KAPATILIYOR MU?

Adı "MİT'çi Gazeteci"ye çıkan Sabah muhabiri Abdurrahman Şimşek'in, Emniyet ve Jandarma istihbaratla ilgili twitleri çok konuşulacak. 
 
İnternethaberin haberine göre Ankara'da gündemi belirleyen tweetler Emniyet ve Jandarma'yı şok edecek.
Emniyet İstihbarat ve Jandarma İstihbarat'ın lağvedilmesiyle ilgili ortaya çok ilginç bir gelişme çıktı.
Sabah gazetesi yazarı Abdurrahman Şimşek, dün twitter'dan olayı bütün detaylarıyla yazdı.
Dün gece 22:49'dan itibaren twit bombardımanına başlayan Sabah Özel İstihbarat Birimi'nin müdürü Abdurrahman Şimşek, "özelistihbarat" isimli twitter hesabından konuyu oldukça ayrıntılı yazdı.

MİT'Çİ GAZETECİ
Abdurrahman Şimşek'in MİT Basın Müşaviri Şenol Baltacıoğlu ile kurduğu ilişki sıkça dile getirilmiş ve Mehmet Baransu tarafından MİT'çi gazeteci olmakla suçlanmıştı.

İşte dün geceyi sallayan ve MİT-Emniyet-Jandarmayı yakından etkileyecek o iletiler...

Güvenlik İstihbarat MÜSTEŞARLIĞI (G.İ.M) kuruluyor. Artik Jandarma ve Emniyet istihbaratı adli ve istihbari dinleme yapmayacak.

-Güvenlik istihbarat MÜSTEŞARLIĞI G.İ.M kurulunca, Jandarma ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanlıkları kapatılacak.
-Jandarma ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanlıkları kapatılıyor. Tüm teknik dinleme cihazlarının tamami MİT Müsteşarlığı'na devredilecek.
- İstihbarat artık tek elde toplanacak. Dış istihbarat MİT, iç İstihbarat G.İ.M olarak yapılandırılacak. G.İ.M'in üst çatısı ise MİT olacak.
- Yeni İstihbarat anlayışında MİT-CIA G.İ.M-FBI olacak. Tüm istihbarat tek elde toplanacak. MİT Müsteşarı Hakan Fidan tek yetkili olacak.
- Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı tüm arşivini ve teknik cihazlarini MİT Müsteşarlığı'na devredecek. Siyasi ve önleme istihbaratı yapmayacak.
-Yerel jandarma ve emniyet adli dinleme yapmayacak. Yerel polis G.İ.M'e dinleme için başvuracak. Dinlemeler direkt soruşturma savcısına gidecek.
- Artık, tüm istihbarat birimlerinin çalışmaları ve örtülü ödeneklerine MECLİS denetimi getiriliyor. Hesap veren istihbarat kurumları gelecek.
- Yerel polis ve jandarma sadece asayişten sorumlu olacak. CMK 250 ile ve katalog suçlarla alakalı tüm adli dinlemeleri merkezi G.İ.M yapacak.
- Güvenlik İstihbarat MÜSTEŞARLIĞI tüm Türkiye'nin suçu önleme ve adli istihbarat ihtiyacını giderecek şekilde yeni yapılanmaya gidecek.
- Güvenlik İstihbarat MÜSTEŞARLIĞI, dünyanın en gelişmiş teknik cihazlarıyla donatılacak. Türkiye'deki casusları bu ekip yakalayacak.
- MİT ve G.İ.M MÜSTEŞARLIĞI Meclis Başkanlığı'nda tüm partilerin milletvekillerinin icinde olduğu ortak komisyon tarafından denetlenecek.
Yeni kurulacak Güvenlik İstihbaratı Müsteşarlığı, yeni istihbarat vizyonunda Türkiye'nin en zeki ve stratejik düşünen gençlerini alacakmış.