6 Mart 2012 Salı

BÜLENT ARINÇ: ASKERE YENİ DÜZENLEME YOK

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Taraf Gazetesi'nin dün gündeme getirdiği jandarmanın İçişleri Bakanlığı'na bağlanacağı haberini yalanladı.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından  açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin çeşitli konulardaki soruları yanıtladı.

Arınç, Bakanlar Kurulu'nda bazı bakanların, yaptıkları hazırlıkların ve tasarı taslaklarının görüşüldüğünü, genelde olumlu bulunduğunu ve imzaya açıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

''Bu konuda sayın Adalet Bakanımızın, sayın Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımızın, sayın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımızın sunumları oldu. Öncelikle sayın Adalet Bakanımız, Denetimli Serbestlik Tedbiri  Uygulanarak Cezaların Uygulanmasına İlişkin Kanun Tasarısı Taslağı hakkında bilgi verdi. Daha sonra İstanbul'da takip merkezi kurulmasıyla ilgili kanun taslağı üzerine Bakanlar Kurulu'na bilgi sundu. Bir diğer taslakta, Ceza İnfaz Kurumlarındaki Güvenlik hizmetlerinin yeniden organizasyonu ile ilgili tasarı taslağı üzerinde sayın Adalet Bakanımız bilgi sundu. Her 3 taslak da olumlu kabul edildi ve tasarı olarak imzaya açıldı.''

JANDARMA'NIN İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA BAĞLANMASI
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, Jandarma Genel Komutanlığı'nın İçişleri Bakanlığı'na bağlanmasıyla ilgili basında yer alan haberlerin hatırlatılması üzerine ''Bakanlar Kurulumuzun gündemine gelmedi. Jandarma, İçişleri Bakanlığımızla, Jandarma Genel Komutanlığıyla ve hatta valilerle muhtelif şekilde irtibatlı bir kurum ve kuruluştur. Dolayısıyla iç güvenlik alanında kullanıldığını biliyoruz. Cezaevlerinden başlayarak diğer kolluk güçlerinden birisi olarak da görevine devam ediyor. Bununla ilgili Milli Savunma Bakanlığımızın veya İçişleri Bakanlığımızın bir ortak çalışması varsa bu konu gündeme gelmiş değil. Dolayısıyla olayın perde üzerinde veya kapsamı içinde herhangi bir konuyu Bakanlar Kurulu'nda görüşmedik'' ifadelerini kullandı.

ASKERDE SORUŞTURMA İZNİ İSTEDİ Mİ?
Arınç, MİT mensuplarının yargılanmasıyla ilgili yeni yapılan yasal düzenlemeye paralel olarak, Genelkurmay mensuplarının yargılanması için de Başbakan'ın iznini içeren düzenleme yapılması yönünde talepler olduğuna ilişkin iddiaların anımsatılması üzerine, şöyle konuştu: ''Söylediğimiz bilgi sadece dün ve bugün bir gazetemizde yayınlanıyor. Gazetemiz böyle bir çalışmanın olabileceğinden bahsediyordu. Doğrusu Bakanlar Kurulu’nda görüşmüş değiliz. Ancak merak ettiğim için hem İçişleri Bakanımıza hem Adalet Bakanımıza hem de Milli Savunma Bakanımıza sordum. Böyle bir talebin olmadığını, üzerinde de çalışma yapılmadığını ifade ettiler.''