6 Mart 2012 Salı

Birinci Ergenekon davasında sesler yükseldi!

Yüksek sesle "Türk Silahlı Kuvvetlerini yargılamayın" diyen Veli Küçük’e, Mahkeme Başkanı sert bir şekilde "Burada ordumuzu yargılamıyoruz. Ordumuz hepimizin ordusu" diyerek yanıt verdi.

29’u tutuklu 108 sanıklı Birinci Ergenekon Davası’nın 216. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin bitişiğinde bulunan küçük salonunda yapılan duruşmaya emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ve Alparslan Arslan’ın da aralarında bulunduğu 21 tutuklu sanık katıldı. Duruşmadan men cezası bulunan tutuklu sanıklar İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Osman Yıldırım, Semih Tufan Gülaltay, Bedirhan Şinal, İsmail Sağır, Erhan Timuroğlu, Özkan Kurt ile diğer tutuklu sanıklar Hayrettin Ertekin, Sedat Peker ve Ergün Poyraz duruşmaya katılmadı.

"GİZLİ TANIK KISKAÇ" ÇAPRAZ SORGUDA

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese duruşmaya Gizli Tanık Kıskaç’ın ifadesinin tamamlandığını ve gizli tanıkla ilgili soru cevap kısmına geçildiğini belirtti. Gizli Tanık Kıskaç’a ilk olarak tutuklu sanık Hikmet Çiçek sorularını yöneltti. Çiçek, gizli tanığın 30 Kasım 2008 yılında verdiği ifadesinde bazı bölümleri mahkemede değiştirdiğine dikkat çekerek, "Kime ifade verdiniz, ifadenizi tehditle mi aldılar?" diye sordu. Gizli tanık o ifadesini Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde verdiğini ve tehdit edilmediğini söyledi. Daha sonra ise Savcı Zekeriya Öz’e ifade verdiğini belirten gizli tanık, birçok kere Savcı Öz’e ifadesindeki yanlış olduğunu söylediği bölümleri değiştirmek istediğini belirttiğini ve bununla ilgili birçok dilekçe yazdığını ancak kendisine ’Mahkemede değiştirirsin’ dendiğini öne sürdü.

"EYMÜR’LE GEÇEN HAFTA GÖRÜŞTÜM"

Gizli Tanık Kıskaç, Hikmet Çiçek’in sorularını yanıtlarken 1996-1998 yılları arasında MİT Kontgerilla Dairesinde çalıştığını öne sürdü. Bunun üzerine Çiçek, ’MİT’in yaptığı resmi açıklamada Kontgerilla Dairesi’nin kapandığını ve Eymür’ün görevden alındığını belirtmişti" dedi. Bunun üzerine gizli tanık, "O resmiyette öyleydi. Mehmet Eymür beni çok iyi tanır. Hatta en son geçen hafta da onunla görüştüm" diye konuştu.

"KOZİNOĞLU’YLA GÖRÜŞTÜM"

Gizli Tanık Kıskaç ayrıca, Oda tv davası kapsamında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde rahatsızlanarak hayatını kaybeden MİT’çi Kaşif Kozinoğlu ile 2000 veya 2001 yıllında MİT binasında görüştüklerini söyledi. Hikmet Çiçek’in, Kozinoğlu ölmeden önce verdiği ifadede Kıskaç’la görüşmediğini söylediğini söylemesi üzerine Gizli Tanık Kıskaç, "Ben de onun yalan söylediğini söylüyorum. Madem öyle Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ı MİT’e nasıl aldılar" diye konuştu.

DAVADA SESLER YÜKSELDİ

Ardından tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Veli Küçük söz aldı. Gizli tanığa soru sormayacağını avukatının soruları yönelteceğini ifade eden Küçük yüksek sesle, "İki gündür dinliyoruz bu Kıskaç’ı. 5 senedir tutuklu olarak istirham ediyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri’ni yargılamayın" diye konuştu. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, "Burada Türk Silahlı Kuvvetlerini, ordumuzu yargılamıyoruz. Hepimiz ordumuzu severiz. Bir tane ordumuz var" diyerek Küçük’ü uyardı. Veli Küçük’ün "Ah keşke öyle olsaydı" demesi üzerine Mahkeme Başkanı Özese, sesini yükselterek, "Ordumuz hepimizin ordusu. TSK içerisinde yanlış yaptığı iddia edilen bazı kişiler yargılanıyor" dedi. Bunun üzerin tutklu sanık emekli Albay Fikri Karadağ’ın 249’u tutuklu 365 çoğu asker sanığın yargılandığı Balyoz davasını hatırlatması üzerine Mahkeme Başkanı, "O başka bir dava. Bu davanın Balyoz davasıyla ne ilgisi var" dedi. Duruşma gizli tanığa soru sorma işlemiyle devam ediyor.