Seferberlik Tetkik Kurulu'nda 12 gün boyunca yapılan aramanın iddianamesi yazılıyor.
Kozmik odadaki belgeleri dışarı çıkartamayan Hakim Kayan'ın okuduğu dosyaları kurumlara tek tek sorarak doğrulattığı ortaya çıktı.
Seferberlik Tetkik Kurulu'nda bir yıl önce gerçekleşen aramayla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Hâkim Kadir Kayan ve Savcı Mustafa Bilgili tarafından çıkartılamayan bir çok belge ve dokümanın aslına ulaşıldı. Savcı ve hâkim, aldıkları notları kurumlara tek tek sorarak doğrulattı. Bu cevapların ardından iddianamenin yazımına başlandı. Genelkurmay Başkanlığı bazı belgeleri yalanlamıştı.
Geçtiğimiz aralık ayında Bülent Arınç'ın evinin önünde bir araçta askerlerin yakalanmasının ardından suikast iddiaları gündeme gelmişti. Bunun üzerine Seferberlik Tetkik Kurulu'nda arama yapılmış ancak belge çıkartılmasına izin verilmemişti.
RAPOR TESLİM EDİLDİ
Kozmik Oda aramasını yapan Hâkim Kadir Kayan, raporunu hazırladı. Kayan'ın raporunu Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'ye teslim etmesinin ardından iddianamenin yazımına başlandı. Kozmik iddianameyi Savcı Bilgili hazırlayacak. İddianameye Kayan'ın raporu şekil verecek. Soruşturmayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizlilik kararı alındı.
İddianamenin yazımıyla birlikte ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Kozmik Oda'dan belge ve doküman çıkaramayan savcı ve hâkimin yazışma taktiği, kozmik sırları belgeledi.
YAZIŞMALAR DELİL OLDU
Hâkim Kayan ve Savcı Bilgili, Seferberlik Tetkik Kurulu'nda 12 gün boyunca arama yapmıştı. Ancak belge ve doküman çıkartamamış, belgeleri okuyarak not almakla yetinmişti. Belge ve doküman olmayınca iddianamenin hazırlanması gecikmişti. Kayan ve Bilgili, belgelerin aslını alamayınca ilginç bir yönteme başvurdu. Okudukları belgeleri Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na yazışmayla sordu. Gelen cevaplar şaşırtıcı oldu. Kamuoyunda bir çok belgenin inkar edilmesine rağmen gelen cevaplarda bazı belgelerin varlığı kabul edildi. Bazı nüshalar da Bakanlıklar tarafından gönderildi. Genelkurmay tarafından reddedilen bazı belgeler Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edildi. Alınan bilgiye göre Karargâh ve Bakanlıklara bugüne kadar 100'ün üzerinde yazı yazıldı.