24 Aralık 2010 Cuma

Asker Oğlunun Konuşmasını Kız Arkadaşına Telefonla Dinletti

Çorum'da askerlik temel eğitimini tamamlayan 337. Kısa Dönem erler yemin etti.
İl Jandarma ve Alay Komutanlığı'nda düzenlenen sevinç, hüzün ve gururun bir arada yaşandığı yemin töreninde ilginç görüntüler de ortaya çıktı. Programda kısa dönem erler adına bir konuşma yapan Emrah Düzgün isimli askerin konuşma yaptığı sırada annesi Gülcan Düzgün oğlunun konuşmasını cep telefonuyla kız arkadaşına dinletti. Oğlunun konuşmasını baştan sona izleyen anne Gülcan Düzgün, isminin Arife olduğu öğrenilen genç kızla telefonda konuşarak, "Canım dinledin mi? konuşan Emrah'tı kızım. Kendine iyi bak biz törendeyiz" dedi.

Emrah Düzgün'ün konuşmanın ardından gazetecilerin Anne Gülcan Deniz'e konuşmayı kime dinlettiniz yönünde gazetecilerin sorularına ise "Telefondaki oğlumun kız arkadaşıydı. Konuşmayı ona dinlettim" sözleriyle karşılık verdi.

Törende konuşma yapan İl Jandarma Alay Komutanı Alb. Hakan Saraç ise her anne-babanın oğlunun askerlik yaptığını görmek ve bununla övünmek istediğini dile getirerek, "Bizlere emanet ettiğiniz kınalı kuzularınızı, mukaddes bir emanet olarak kabul edeceğimizden gözümüz gibi koruyacağımızdan, yürekleri yurt sevgisi ile dolu, beden ve ruh disiplini kazanmış olarak tekrar kucağınıza teslim etmek için bir saniye olsun gözümüzü onlardan ayırmayacağımızdan şüpheniz olmasın. Ne mutlu sizlere ki özü vatan sevgisinden başka hiçbir şey görmeyen böyle yiğit evlatlar yetiştirmişsiniz. Onlar artık sadece sizin değil, milletimizin de evladı olmuşlardır. Vatanımız ve milletimiz için hizmetlerin en kutsalını yapan yiğit evlatlarımız yüce milletimin gurur kaynağıdır" dedi.

Kısa dönem er Önder Demir, "Jandarmayım Ben" isimli şiirini okurken bazı asker yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Tören yemin töreni ve kokteylin ardından sona erdi.