24 Mayıs 2012 Perşembe

Muş'ta çatışma

Muş'un Varto ilçesinde bir astsubayın şehit edilmesinin ardından başlatılan operasyonda bir PKK'lı etkisiz hale getirilirken, bir uzman çavuş da yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, ilçe merkezinde bir astsubayın şehit edilmesi üzerine Çaylar köyü İçmeler mevkiinde dün gece operasyon başlatıldı. Burada bir grup PKK üyesi ile sabaha karşı yaşanan sıcak temasta bir PKK'lı etkisiz hale getirilirken, bir uzman çavuş da aralandı. Helikopterle operasyon bölgesinden alınan Uzman Çavuş Cumali Boruk, Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bölgede zaman zaman sıcak temasın devam ettiği bildirildi.

ŞEHİT ASTSUBAYIN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ
Muş'un Varto ilçesinde evine giderken uğradığı silahlı saldırıda şehit düşen Astsubay Erdinç Aydın'ın Ankara'daki baba ocağına ateş düştü.
 
Görev yaptığı Muş'un Varto ilçesinde evine giderken kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Varto İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Astsubay Erdinç Aydın'ın (24) Ankara Keçiören'de yaşayan ailesi, acı haberle yasa boğuldu. Acı haber askeri yetkililer tarafından akşam saatlerinde aileye bildirildi. Hazırda bekletilen ambulanstaki sağlık görevlileri fenalık geçirenlere müdahale etti. Acı haberi alan ailenin yakınları, şehidin evine akın etti. Şehit Astsubay Aydın'ın babasının evine Türk bayrağı asılırken, mahalle sakinleri de balkonlarına bayrak astı. Şehidin evinin önüne Keçiören Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, şehit evine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit Astsubay Aydın'ın evli ve 1 aylık bir çocuğu olduğu öğrenildi.