31 Mayıs 2012 Perşembe

HATAY DÖRTYOL İLÇESİ KUZUCULAR BELDESİNDE 3 SUBAYIN ÖLÜMÜ JANDARMANIN YAPTIĞI HATALI PLANDAN MIDIR? / Önder Aytaç

Yazılı ve görsel medyaya olay şöyle yansır; ‘…Hatay'ın Dörtyol İlçesi Kuzucular Beldesi dağlık alanında PKK'lı teröristlerle askerler arasında çatışma çıktı. Çatışma sonucu 3 Subay şehit oldu.. Açılan ilk ateş sonucunda İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım'ın şehit olduğu bildirildi. Çatışmada, ilk bilgilere göre aralarında subayların da olduğu 2 asker şehit olurken, 1 asker de ağır yaralandı. Yaralı asker getirildiği Dörtyol Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından İskenderun Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağır olan asker kaldırıldığı hastanede şehit düştü…’ denilmekte ve haberin devamında da; ‘…Kuzuculu Belediye Başkanı Bekir Toksoy, ilçeye 20 kilometre mesafedeki Amanos dağlarının iç kısmında operasyonda bulunan jandarma özel harekat askerlerine, PKK'lı teröristler tarafından roketatarlı saldırı gerçekleştirildiğini belirtti…’ açıklaması yapılmaktadır.

Acaba olay karşılıklı bir silahlı mücadele ile mi yoksa Kuzuculu Belediye Başkanı Bekir Toksoy’un söylediği şekliyle mi gerçekleşmiştir? Ne dersiniz? Şimdi de bölgeyi ve yapılan operasyonları çok iyi bilen mahalli askeri güvenlik güçlerinden Anadolu insanı olanların söylediklerini dikkatlice dinleyecek olursak;

‘…İSTİHBARATCILAR ÖNCE BİR HABER ALIRLAR. TERÖRİSTLERİN İÇİNDEKİ İTİRAFÇILARDAN BİRİSİ; ‘BURADA SIGINAK VAR’ DER. 24 NİSAN 2012 TARİHİNDE DE AYNI BÖLGEDE TERÖRİSTLER YOLU KESİP PROPAGANDA YAPMIŞLARDIR.

ETRAF JANDARMA ÖZEL HAREKAT (JÖH) TİMLERİ İLE ÇEVRİLİR. ÇÜNKÜ ARAMA TARAMA YAPILACAKTIR.

07,45 DE JANDARMA YÜZBAŞI MESUT CİHANER ÖNDEN COBRA ARACINA BİNEREK, ARAMA-TARAMA (AT) YAPILACAK BÖLGEYE KADAR GİDER. ASLINDA AT BÖLGESİNE ARAÇLA GİDİLMİYECEK DİYE HEM VALİNİN, HEM DE BÖLGE KOMUTANININ EMRİ OLMASINA RAĞMEN BURAYA NEDEN ARAÇLA GİDİLİR? VE JANDARMA YÜZBAŞI MESUT CİHANER’İN ARAÇLA GİDİŞİNİ ALAY KOMUTANI DA TAKİP Mİ EDER?

BELLİ BİR NOKTAYI GEÇİNCE, ALAY KOMUTANI MUSTAFA BAŞOĞLU ARAÇTAN İNER VE ÖNDEN GİDEN SİVİL İSTİHBARAT ARACINA BAĞIRARAK; "DURDURUN ŞU SALAĞI" DER Mİ? ALAY KOMUTANININ SESİNİ DUYAN VE YAKININDA OLAN AYTAÇ ÜSTTEĞMEN İLE AHMET TEĞMEN DE ERHAN BİNBAŞININ YANLARINA GELİRLER.

İŞTE TAM DA O SIRADA, ERHAN BİNBAŞININ YANINA ATEŞ AÇILIR. ÜÇÜ SUBAY DA YERE DÜŞERLER. BU AŞAMAYA KADAR DA ELE GEÇEN HİÇ BİR TERÖRİST FELANDA YOKTUR.

İSTİHBARATTA GÖREVLİ SUBAY-ASTSUBAY VE UZMAN ÇAVUŞLAR GELDİKLERİ ARABAYA BİNERLER VE VURULANLARI DÖRTYOL ASKER HASTENESİNE YETİŞTİRİRLER.

ŞİMDİ DE ACABALARLA BAŞLIYACAK ŞEKİLDE AKLIMIZA TAKILAN SORULARIMIZI SORALIM;
1. ACABA BURADA GÖREVLİ YÜZBAŞININ GÖREVİ İFASI SIRASINDA HİZMET KUSURU VAR MIDIR?

2. ACABA BU YÜZBAŞININ BURADAN ALINIP BAŞKA BİR YERE VERİLMESİNE GEREK VAR MIDIR?

3. ACABA BU YÜZBAŞININ BURADA GÖREVE DEVAM ETMESİ DURUMUNDA DAHA ÇOK CANLAR YANAR MI DİYE DÜŞÜNÜLMESİ NASIL ÖNLENEBİLİR?

4. ACABA BU OLAY SONRASINDA İÇİŞLERİ BAKANINA DURUMU NASIL ANLATACAKLARI VE KENDİLERİNİ KURTARACAKLARI KONUSUNDA FARKLI BİR TOPLANTI YAPILMIŞ MIDIR?

5. ACABA OLAYA EN YAKIN YERDEKİ TÜM PERSONEL; YANİ BAŞTA JANDARMA ÖZEL HAREKAT TABUR KOMUTANI, ONUN PERSONELİ, POLİS ÖZEL HAREKAT MÜDÜRÜ VE EKİBİ, BİR KOMİSYON TARAFINDAN BU OLAY HAKKINDA DİNLENİLMELİ MİDİR?

6. ACABA PLANLAMADAN KAYNAKLANAN BU ELEM VERİCİ OLAYIN HESABI SORULABİLECEK MİDİR?

NE DERSİNİZ BU ACABALAR İLE SORDUĞUMUZ YUKARIDAKİ 6 SORUNUN YANITLARINI VERECEK KİMSELER VAR MIDIR?