1 Ağustos 2011 Pazartesi

Oramiral Yiğit’ten Skandal Benzetme

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan istifa eden Oramiral Yiğit, 4 sayfalık veda mesajında 37 yıl önce Kıbrıs Harekâtı’nda yanlışlıkla batırılan Kocatepe gemisini örnek verdi.
 
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan istifa eden Oramiral Eşref Uğur Yiğit, 4 sayfalık veda mesajında 37 yıl önce Kıbrıs Harekâtı’nda yanlışlıkla batırılan Kocatepe gemisini örnek verdi. Yiğit’in mesajı şöyle: “Değerli silah arkadaşlarım, Deniz Kuvvetleri ailesi olarak, şanlı tarihimiz içinde Kocatepe’nin batışı, Marmara Depremi gibi milletçe üzüntüye boğulduğumuz, can ve mal kaybına yol açan elim olaylar kadar, sonuçları itibariyle kalplerimizde ve ruhlarımızda aynı derecede üzüntü yaratan son gelişmeleri de birlikte yaşıyoruz. Asla unutmayınız ki, biz Bahriyeliler, zorlu şartlar altından daha güçlü çıkmasını bilecek kadar güzel eğitildik, kuvvetli dalgalara ve fırtınalara karşı durmayı öğrendik. Tüm silah arkadaşlarım gibi ben de, Deniz Kuvvetlerimiz’in bu sıkıntılı süreçten tarihin tanıklığında, yüzümüzün akı ile başı dik ve daha güçlü çıkacağından en küçük bir şüphe duymuyorum.”

Oramiral Eşref Uğur Yiğit’in mesajında geçen Kocatepe gemisi, 37 yıl önce Rumların esir aldığı Türk askerlerini kurtarmak için yola koyulmuş, ancak Türk savaş uçakları tarafından Yunan gemisi zannedilerek 7 saat boyunca bombalanarak batırılmıştı. 54 denizcinin öldüğü bombardımandan İsrailli balıkçı tekneleri tarafından kurtularılanlardan biri olan geminin kaptanı Güven Erkaya daha sonra Deniz Kuvvetleri Komutanı olmuştu. Kocatepe Faciası uzun süre Türkiye’de konuşulamamış, gazeteler faciayı haber yapamamıştı.