3 Ağustos 2011 Çarşamba

Teamül adı altındaki hukuk dışı uygulamalar bitiyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Yüksek Askerî Şûra ile ilgili gelişmelerin Türkiye'nin geleceği açısından olumlu sonuçlara yol açacağını söyledi.

Yazıcı, "Türkiye yıllarca üstüne sinmiş, bazı kesimlere alışkanlık olarak yerleşmiş, yasaların ötesinde teamül olarak nitelendirilerek uygulamaya dönüştürülmüş hukuk dışı durumlardan sıyrılıyor.'' dedi. Yazıcı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindekileri kabul etti. Yazıcı, kabulde gazetecilerin soruları üzerine ilklere sahne olan Yüksek Askerî Şûra'yı değerlendirdi. Türkiye'nin iyi yöne gittiğini ifade eden Yazıcı, son gelişmeleri Türkiye'nin geleceği açısından son derece önemsediğini belirtti.

Yazıcı, şöyle konuştu: "Elbette ki kamuda çalışanlar ister askeri bürokrasi olsun, ister diğer bürokratlar olsun kamuda çalışma hakkı talep ettiği gibi kendi tercihleri itibarıyla o görevden ayrılma iradelerini ortaya koyma hakkına sahipler. Demokrasilerde neredeyse her faaliyetin hesabını siyaset kurumu millete verir. Mekanizma kendi içerisinde sorumlulukları itibarıyla süreçleri sorgulama, suç işleyenler varsa onları mahkemelere sevk etme şeklinde işler. Bu anlamda da gelişmelerin Türkiye'nin geleceği açısından olumlu sonuçlara yol açacağını düşünüyorum. Bu gelişmeler itibarıyla hiç kimsenin ordumuza yönelik bir olumsuz değerlendirme içerisine girmesi de söz konusu değil.''