11 Ağustos 2011 Perşembe

Askeri Savcılık'tan Ergenekon'a Koruma

Andıç iddianamesinin ek klasörlerindeki Ergenekon savcılarıyla görüşen Askeri savcıların görüşme notlarında İP-Karargah Evleri soruşturmasının nasıl itibarsızlaştırılacağı anlatılıyor.
İnternet Andıcı iddianamesinin ek delil klasörlerinden Ergenekon ve Karargah Evleri soruşturmalarının itibarsızlaştırılması için Genelkurmay tarafından hazırlanan yol haritasının belgeleri de çıktı.
TSK içindeki İşçi Partisi bağlantılı Karargah Evleri soruşturması sırasında Genelkurmay Askeri Savcılığı yetkilileriyle Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Özel Yetkili Savcılığı arasında İstanbul’da dönemin Başsavcıvekili Turan Çolakkadı’nın odasında yapılan toplantıya ilişkin askerlerce hazırlanan not da ek klasörlere girdi.

Çubuklu’nun delillerinden çıktı

Hakkında yakalama kararı çıkan Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ile ilgili delil klasöründe yer alan Askeri Savcılığın görüşme notlarında ortaya çıktı. İP-Karargah Evleri soruşturmasının Askeri Savcılık’ta nasıl örtbas edildiğinin anlatıldığı notlarda “yasal yollardan yapılabilecek işlemler” başlığı altında Karargah Evleri Soruşturması’nın kamuoyu nezdinde kanuni yollardan nasıl itibarsızlaştırılabileceği de tek tek sıralanmış.
İşte o yöntemler:

Yasal dinlemelerini sızdıralım


İstanbul Cımhuriyet Başsasavcılığı’nın Askeri Savcılığımıza verdiği ve tutuklama gerekçesi olarak kullandığı telefon kayıtlarının şüpheli müdafilerinden birisinin Hava Kuvvetleri Askeri Mahkemesi’nden talebiyle kendisine verilmesi ve bu belgelerin bu avukat tarafından basına verilerek ne kadar yetersiz delilerle terör örgütü oluşumu suçlaması yapıldığının kamuoyuna duyurulması.

Askeri Savcılığımız tarafından İP-Karargah Evleri belgesinde yer alan asker ve sivil şahısların telefon dinleme kayıtlarının yine mahkeme kararıyla şüpheli müdafiine verilerek bunların suç içermediğinin kamuoyuna duyurulması.

‘Kovuşturmaya yer yok’ diyelim

Ergenekon dosyasında yer alan İp-Karargah Evleri adlı belgenin MİT tarafından her hangi bir istihbari bilgiyle hazırlanmadığının kamuoyuna duyrulması.

Askeri Savcılığımızca dinlemesi yapılan 35 şüphelinin Mart 2009’da dinleme süresi bitecek. Kısa sürede kovuşturmaya yer yok kararı verilerek, tüm delillerle kamuoyuna açıklanıp İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nce yürütülen soruşturmanın gerçeği yansıtmadığını ve her hangi bir delile dayanmadığını basına yansıtmak.

TSK’ya yakın yazarlara sızdıralım

Ele geçen aynı belgelerdeki “Diğer hususlar” başlığı altında da şunlar yazıyordu:

İP-Karargah Evleri lideri olduğu öne sürülen kişinin cami imamı olduğu çarpıcı bir şekilde anlatılarak, Karargah Evleri’nin ne kadar gayri ciddi olduğu anlatılmalı.

TSK’ya yakın gazete ve yazarlarına dosyayla ilgili bazı bilgiler avukatlar aracılığıyla ulaştırılarak, bu olayın yasal olmayan delillerle oluşturularak sanki TSK’lerinin içinde terör örgütü yapılanması varmış gibi gösterilmeye çalışıldığı kamuoyuna duyurulmalı.