30 Mayıs 2011 Pazartesi

"Sincan'daki Gibi Tanklar Yürütülmeli"

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramada, İstihbarat Daire Başkanı Kemalettin Yakar'ın odasının zemininde ele geçirilen çok sayıda dokümanın içeriği yavaş yavaş ortaya çıkıyor.
Ele geçirilen bir belgede, 'zamanı geldiğinde Sincan'da olduğu gibi tankların yürütülmesi gerektiği' aktarılıyor. 'Cem Gürdeniz' olarak isimlendirilmiş klasör içerisinde yer alan 'ÇAĞDAŞ TURKIYE' isimli word belgesinde skandal niteliğinde talimatlar yer alıyor. Emniyetin teknik incelemesine göre, dosyanın yazan kısmında; "PLP. BSK." ibaresi yer alıyor. Son kaydetme tarihi 6 Eylül 2003 olan belgenin son kaydedicisi ise 'darbe günlükleriyle' gündeme gelen eski Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Balyoz sanığı emekli Oramiral Özden Örnek.

'Toplumsal Durum Analizi ve Öneriler (taslak)' başlıklı, 13 sayfalık 'Çağdaş Türkiye' belgesi, 'Durum, AKP'nin stratejisi, AKP'nin zayıf yönleri ve Kendi hareket tarzımız ne olmalıdır?' bölümlerinden oluşuyor. Durum bölümünde, AK Parti'nin kurucu çekirdek kadrolarının, şeriata dayalı bir devlet düzeni kurma amacında olduğu iddia ediliyor. 'Kendi hareket tarzımız ne olmalıdır?' bölümünde ise hükümetin yönetimden uzaklaştırılması ve iktidara gelmesinin önlenmesi amaçlar arasında sayılıyor. Planda 'Alınması gereken tedbirler' başlığı altında ise ilginç bilgiler yer alıyor. Buna göre, 'AKP içindeki çekişme ve bölünmelerin tespiti, milletvekillerinin takibi ve zaaflarının tespiti' alınması gereken önlemlerden bazıları. 'Siyasi Girişimler' bölümünde de ilginç stratejiler var. Özellikle 'Partisi ile sorunları olan AKP milletvekillerinin partiden ayrılmalarını teşvik etmek', 'Saadet Partisi'ni bir şekilde harekete geçirmek', 'Yerel seçimlerden önce dağınık olan AKP dışındaki partileri birleştirmek' şeklindeki planlamalar dikkat çekiyor. 'Caydırıcılık' başlığı altında da, "28 Şubat'ta olduğu gibi Sincan'da tankların geçişine benzer hareketlere zamanı gelince başvurulmalıdır. AKP'nin, bilhassa TSK'ni dikkate almaz tutumlarına sert tepkiler anında gösterilmelidir." ifadelerine yer veriliyor.