27 Mayıs 2011 Cuma

27 MAYIS 1960 ASKERİ MÜDAHALESİNİN 51. YILI
-''DARBELERE KARŞI 70 MİLYON KOALİSYONU'', ESKİ BAŞBAKANLARDAN ADNAN MENDERES VE ARKADAŞLARININ YARGILANDIĞI YASSIADA'DAKİ MAHKEME SALONUNDA ANMA TOPLANTISI YAPACAK
 
''Darbelere Karşı 70 Milyon Koalisyonu'', 27 Mayıs 1960 askeri müdahalesinin 51. yıl dönümü dolayısıyla eski başbakanlardan Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada'daki mahkeme salonunda anma toplantısı yapacak. 

BDP Milletvekili Ufuk Uras ile eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun da aralarında bulunduğu ''Darbelere Karşı 70 Milyon Koalisyonu'' üyesi bir grup, 27 Mayıs 1960 askeri müdahalesinin 51. yıl dönümü nedeniyle Yassıada'ya giderek, orada ''Ergenekon 51 yıl önce neyse bugün de o'' başlıklı bir forum düzenlemek için Kabataş'taki motor iskelesi önünde toplandı.
 
Koalisyon üyelerinden Arife Köse, merhum Başbakan Adnan Menderes'in yargılandığı spor salonunda düzenlenecek forum için Yassıada'ya 2 tekneyle gideceklerini söyledi. Köse, öğle saatlerinde varacakları adanın çevresinde 45 dakika tur atacaklarını ve ardından spor salonunda 2 oturumla toplantı yapacaklarını anlattı.
Köse, düzenlenecek foruma BDP Milletvekili Ufuk Uras, eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Anayasa hukukçusu Doç. Dr. Osman Can ve Yassıada'daki mahkeme salonunda yargılanan merhum Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın torunları ile gazeteci Ferhat Kentel'in konuşmacı olarak katılacağını belirtti. Köse, forumun bitmesinin ardından saat 16.00'da adadan dönüleceğini ifade etti. 

Arife Köse, ''Ergenekon bir zihniyettir ve bu zihniyet 27 Mayıs'tan bugüne kadar devam etmekte. Günümüzde de hala darbeler planlanıyor. Hala hükümetler darbeyle devrilmeye çalışıyor. 27 Mayıs'ın bunda büyük rolü var'' diye
konuştu. Grup, daha sonra tekneye binerek Yassıada'ya hareket etti.