27 Mayıs 2011 Cuma

'Kaos Planı'nın bir benzeri de Gölcük'te bulundu

Gölcük'teki Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramada Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek'in ıslak imzasının bulunduğu 'Kaos Planı'na benzer bir taslak ortaya çıktı.
 
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden mahkemeye gönderilen evraklara göre, taslak çalışma 2003'te başlayıp 2008'de olgunlaştırılıyor. 'Kaos Planı' ile taslak arasındaki benzerlik Emniyet'in tespit tutanağına şöyle yansıdı: "İki sayfadan ibaret word belgesinde yer alan hususlar ile İrtica ile Mücadele Eylem Planı başlıklı belgede yer alan hususların benzerlik gösterdiği görülmüştür."
Kaos Planı davasının dünkü duruşmasında önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden mahkemeye gönderilen evraklar, Kaos Planı'nın bir benzerinin Gölcük'te ele geçirilen doküman ve belgeler arasında yer aldığını ortaya koydu. İstihbarat Şube'de ele geçen 5 No'lu hard disk içerisinde bulunan belgenin hazırlanmasına 2003 yılında başlanmış. Kaos Planı ile Gölcük'te ele geçirilen belgeler arasındaki benzerlik İstanbul TEM tarafından hazırlanan tespit tutanağına şöyle yansıdı: "Dijital veriler arasında yer alan 'Proje' isimli 'Çalışmada Kullanılabilecek Tema Teklifleri' başlıklı iki sayfadan ibaret word belgesinde yer alan hususlar ile İrtica ile Mücadele Eylem Planı başlıklı belgede yer alan hususların benzerlik gösterdiği görülmüştür."
Sanık Dursun Çiçek'in kızı ve avukatı olan İrem Çiçek, bu bilgilerin emniyet tespit tutanağında geçmesini eleştirdi. Çiçek, tespit tutanağında 'Proje' adı verilen word belgesinin Genelkurmay Başkanlığı'na sunulmak üzere 21 Mart 2009'da hazırlandığının iddia edildiğine dikkat çekerek, "Bu Proje çalışmasında görev alacakların listelendiği; 'Kitleşim' isimli excel tablosunun taslağı 2003'te hazırlanmaya başlanmış, 2008'de tamamlanmış. 5 yıllık süre askeri kariyer sisteminde bir çalışma grubu oluşması için normal bir süre değildir." diye konuştu.