31 Mayıs 2011 Salı

Darbeci Paşaların GATAKULLİ Kardeşliği

Balyoz'dan tutuklanan Org. Bilgin Balanlı ile savcılar tarafından ifadeye çağrılan 12 Eylül darbesinin mimarlarından Org. Tahsin Şahinkaya GATA'ya yattı. Hem de generaller katına
12 Eylül'de referanduma sunulan maddelerden birisi de şüphesiz 12 Eylül darbecilerine yargı yolunu açan düzenlemeydi. Geçmişi ile yüzleşmeye başlayan Türkiye bugün darbeyi yapanları yargı önüne çıkarmaya hazırlanıyor.
12 Eylül'ü araştıran savcı darbeye imza atan Milli Güvenlik Konseyi üyelerinden hayatta olan Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya'yı ifade vermeye çağırdı. Bu kişilere tebligat gönderildi.
Ancak bugün gelen bir sondakika haberine göre Emekli Org. Tahsin Şahinkaya'nın ifade daveti gündemde iken GATA'ya yattığı öğrenildi.
Yani Tahsin Şahinkaya ifadeye gitmek üzere davet aldıktan sonra GATA kartını kullandı.
Şahinkaya'nın GATA'da general katında kaldığı ve kendisiyle birlikte öncek gün Balyoz darbe planı soruşturması kapsamında tutuklanan Org. Bilgin Balanlı'nın da 12 Eylül darbecisyle aynı katta kaldığı iddia edildi.
Kaderin cilvesi bu olsa gerek.
Eski bir darbeci ile (darbeyi fiilen yapan kişi) darbe hazırlığında olduğu iddia edilen kişi GATA'ta generaller katında yanyana kalıyorlar.