27 Mayıs 2011 Cuma

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ KILIÇ:
-''TÜRK MÜHENDİS VE İŞÇİLERİN ÇABASI İLE 'ANKA' ADINDA KENDİ İNSANSIZ HAVA ARACIMIZI ÜRETTİK. ŞU AN UÇUŞTA, TERÖRLE MÜCADELEDE KULLANIYORUZ. BÖYLE BİR İKTİDAR ÖNÜMÜZDE. SÖZÜM ONA MİLLİYETÇİ AMA BU İŞTEN ANLAMAZ, SÖZÜM ONA HALK PARTİLİ AMA BU İŞTEN ANLAMAZ''
 
AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Türk mühendis ve işçilerin çabası ile üretilen insansız hava aracı ANKA'nın terörle mücadelede kullanıldığına işaret ederek, ''Böyle bir iktidar önümüzde. Sözüm ona milliyetçi ama bu işten anlamaz, sözüm ona Halk Partili ama bu işten anlamaz'' dedi.
Kılıç, parti çalışmalarını 19 Mayıs ilçesinde sürdürdü. İlçe Seçim Koordinasyon Merkezinde partililere seslenen Kılıç, ilçeye, yüksekokul ile Hava ve Uzay Bilimleri Fakültesini kazandırdıklarını belirtti. Samsun'daki Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün hizmet binası, 20 lojmanı, 70 yataklı eğitim ve dinlenme tesisleri ile ilçeye taşınacağını söyleyen Kılıç, hizmetlerin vatandaş tarafından bilindiğini vurguladı.
 
Kılıç, AK Parti'nin milli projelere ağırlık verdiğine işaret ederek vatandaşlara, '''MİLGEM, ATAK, ANKA nedir biliyor musunuz?'' diye sorarak, sözlerine şöyle devam etti: ''Muhalefetin anlaması mümkün değil. Muhalefet liderlerine, sözcülerine, milletvekilleri adaylarına bir sorun bakalım MİLGEM, ATAK, ANKA nedir? Bilmezler, anlamazlar. Çünkü bu işlere kendi iktidarlıklarında hiç kafa yormadılar. MİLGEM nedir biliyor musunuz. İlk defa olarak AK Parti iktidarında yüzde 100 Türk mühendisleri ve Türk işçilerinin çabası ve çalışması ile Milli Savaş Gemisini üreten projenin adıdır MİLGEM. ATAK nedir? Bizim mühendislerimiz, bizim işçilerimiz, bizim el emeğimizle üretimine başlanan ilk milli helikopterdir. Hani var ya skorskyler, kobralar, bundan sonra onlarla yaraşacak bir ATAK helikopterimiz var. Sözüm ona milliyetçi ama bu işten anlamaz, sözüm ona Halk Partili ama bu işten anlamaz. ANKA nedir, şu an terörle mücadelede kullandığımız insansız hava araçları var heron, İsrail yapımı. İsrail ile ilişkilerin bozulmuşsa heronların devamı gelmiyor o zaman Neron oluyor. Biz şimdi ne yapıyoruz tamamen Tük mühendis ve işçilerin çabası ile ANKA adında kendi insansız hava aracınızı ürettik. Şu an uçuşta, terörle mücadelede kullanıyoruz. Böyle bir iktidar önümüzde. Sırtımızı Recep Tayyip Erdoğan gibi, milletine sevdalı bir başbakana yaslamışız.''
 
Kılıç, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 2B arazilerini bedava vereceğini vadettiğini belirterek, ''2003'te 2B arazilerini vatandaşa biz verecektik. Anayasa Mahkemesi'ne götürüp iptal ettirdiler. Onu iptal ettirmeselerdi, o 7 senede vatandaşın tarım desteği, fındık desteği olarak alacağı para, o arazileri 10 sefer satın almaya zaten yeterdi. Yani vatandaşa, eşeğini önce kaybettirdi, sonra ben bulacağım diye vaatte bulunuyor'' diye konuştu.