25 Mayıs 2011 Çarşamba

Bakan Gönül'den Tatbikat Açıklaması

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 2011 yılı Denizkurdu ve Efes Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatları'nın iptal edilmesinin Genelkurmay Başkanlığı’nın kendi iç değerlendirmesi olduğunu söyledi.

Seçim çalışmalarını Antalya’da çeşitli programlarla sürdüren Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, basın mensuplarıyla Dedeman Otel’de düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Gönül, bir gazetecinin 'Denizkurdu' ve 'Efes' tatbikatlarının iptal edilmesiyle ilgili sorduğu soruya şu şekilde cevap verdi:

“2 yılda bir yapılan bir tatbikat bu. Aslında komuta kademesi İstanbul’daydı. Bir başka tatbikat dolayısıyla. Bu yüzden yüz yüze bir görüşmemiz olmadı. Ama aldığım bilgi, kendi iç değerlendirmeleri sonucudur. Komuta kademesinin bir iç değerlendirme sonucudur. Bildiğiniz gibi tatbikatlar tamamen Genelkurmay tarafından düzenleniyor. Biz oraya alt yapıda ve ircaa sırasında katılıyoruz. Karar Genelkurmay’ın kendi iç değerlendirmesi sonucu aldığı bir karardır.”

“Ergenekon örgütü ile Kandil’deki terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticilerinin bir araya geldiği yönünde kamuoyuna yansıyan bilgiler var. Seçimle ilgili olarak. Seçim güvenliğiyle ilgili nasıl bir değerlendirmeniz olacak?" şeklindeki soruya da Gönül, seçim güvenliğinin her zaman önemli olduğu cevabını verdi. Önceki muhtar seçimlerinde bile cinayetlerin işlendiğini hatırlatan Gönül, “Seçimin büyüğü küçüğü olmaz. Her zaman güvenliği almak lazım. İçişleri Bakanımızla her zaman görüşüyorum. Kendisi güvenliği en üst düzeyde tutmak için sürekli toplantı halinde. Bunun arkasındaki konular yargıya intikal etmiş konulardır. Onun için arkasında şu olabilir, bu olabilir diye konuşmak için erken olabilir.” diye konuştu.