25 Mayıs 2011 Çarşamba

Büyükanıt: Hakkari'yi de gidip, görün 'Zap' baraj için çok uygun‎

Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Fenerbahçe kutlamalarında karşılaştığı Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’i Siirt yatırımdan dolayı tebrik etti ve ona bölgede yeni adres gösterdi.

Geçen hafta Siirt’te 265 megavat kurulu gücü ve yıllık 1 milyar kilowatsaat elektrik üretimiyle özel sektörün en büyük ikinci barajı, Alkumru HES’in açılışını yapan Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir Fenerbahçe’nin şampiyonluk kutlaması etkinliklerinde kendisine yönelen ‘kişisel tebrikleri’ kabul etti. Milliyet'in haberine göre Özdemir’i kutlayanlardan birisi de Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’tı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın 1907 trübininin olduğu bölümdeki restoranda Nihat Özdemir’i iki elini tutarak tebrik eden Büyükanıt, “Büyük iş yaptınız, görev sürem dönemimde Güneydoğu’da baraj potansiyeli üzerine araştırmalarım olmuştu. Bölgenin bu yatırımlara çok ihtiyacı var” dedi. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in, “Barajı görmelisiniz” sözleri üzerine Büyükanıt şöyle karşılık verdi:

“Bütün o hattı gezdim. Botan Çayı’nı çok iyi bilirim. Bölgedeki su potansiyelinin değerlendirilmesi, bu potansiyelin kullanılarak bölgeye de, Türkiye’ye de ekonomik katkı oluşturulması en büyük hayalimdi” dedi.

Büyükanıt, Nihat Özdemir’den baraj hakkında bilgi alırken Hakkari’deki potansiyele dikkat çekti. “Hakkari için inceleme yaptınız mı? Hakkari’yi gidip, görün, Zap Nehri de baraj için çok uygun” dedi. Nihat Özdemir’den bölgede iki yeni barajın daha temelini attıklarını öğnenen Yaşar Büyükanıt, “Çok iyi, çok iyi, bölge suyu 15’i de kaldırır. Bu barajlar ekonomik değer olarak bölgenin kalkınmasına katkı sağlarken, istihdam yaratıyorlar” dedi.

'Özdemir Fenerbahçe'yi bırakıyor'

Fenerbahçeli Yaşar Büyükanıt son gelişmeleri hatırlatarak, “Bölgedeki sorunlar sadece ekonomik yatırımlarla” çözülebilir mi yönündeki sorumuzu ise şöyle yanıtladı:” Çözülür, çözülür tabii. İstihdamın artmasıyla bölgedeki sorunların tümü çözülür.”

Doğu ve Güneydoğu’daki yatırımlarının büyüklüğü 3 milyar dolara ulaşan Nihat Özdemir, protokol tribünündeki sohbetimizde, “17 yıl Fenerbahçe’de görev yaptım. Kulüp başkan vekilliği çok onurlu bir görevdir. 2012 Mayıs’ında bırakıyorum. Arkamızdan çok eğitimli bir gençlik geliyor. Üç dil bilen gençler var. Biraz da onlar yapsınlar” dedi.