26 Mayıs 2011 Perşembe

Helikopter Kazasında Kafa Karıştıran Ayrıntı

Asıl görevleri su altı arama kurtarma olan SAT komandolarının 35 metre uzaklarına düşen polis helikopterine 3 saat boyunca nasıl ulaşamadığı merak konusu oldu.

Emniyet Bilgi İşlem Şube Müdürü Ragıp Ali Bilgen, oğlu Abdullah Tarık Bilgen ve Pilot Komiser Murat Güçlü ile THY pilotu Mehmet Oray Sarıçay'ın şehit olmasına neden olan polis helikopteri kazasıyla ilgili ortaya çıkan ayrıntılar kafalardaki soru işaretlerini çoğalttı. 4 kişinin hayatını kaybettiği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Havacılık Şube Müdürü Kemal Özdemir'in yaralanmasına neden olan kaza Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Su Altı Kurtarma Timi (SAT) Komutanlığı'nın sahiline 35 metre uzaklıktaydı.

Düşen polis helikopteri 3 saatlik bir arama kurtarma faaliyetinin ardından İstanbul Boğazı'nın 15 metre altından çıkarıldı. Düşen helikopteri bulan ise kaza yerine 35 metre uzaklıktaki SAT Komandoları değil, Balat'tan bölgeye giden Deniz Polisleri oldu. Asıl görevi su altı arama kurtarma operasyonları olan SAT Komandoları 35 metre yakınlarına düşen helikopteri bulamazken, 3 saat sonra deniz polisinin helikoptere ulaşmış olması kafa karıştırdı. SAT komandolarının kazaya neden anında müdahale etmediği merak konusu oldu.