27 Mayıs 2011 Cuma

Genelkurmay'dan Jet U Dönüşü!

Komutanları ifadeye göndermemek için Org. İlker Başbuğ döneminde Tümg. Hıfzı Çubuklu tarafından icat edilen metod erken deşifre oldu. İşte medyanın gücü ve G.Kurmay'ın U dönüşü...
Balyoz Davası kapsamında 9 Muvazzaf subayın ifadeye çağrılması üzerine Genelkurmay “Kriz Stratejisi” ile Hükümet ve Yargı üzerinde baskı kurma kararı almıştı. 
 
Bu çerçevede genç subayların eğitimi için büyük önem taşıyan Ege'deki üç tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü ani bir kararla bir gün öncesinden akşam saatlerinde iptal edildi. 
 
İptal kararıyla mini bir kriz çıkarken, Karargah krizi derinleştirmek için Org. Bilgin Balanlı ve diğer 4 generali GATA ve Etimesgut Devlet Hastanesi'ne göndererek sağlık raporu aldırdı. 
 
Komutanları ifadeye göndermemek için Org. İlker Başbuğ döneminde Tümg. Hıfzı Çubuklu tarafından icat edilen bu metod erken deşifre oldu. 
 
Gazetelerde, Genelkurmay'ın genç subayların eğitimini hiçe sayarak yüksek düzeyde masraflar yapılmış olmasına rağmen tatbikatları iptal etmesi ve Gatakulli taktiği erken deşifre edildi. 
 
Daha önce komutanlar savcılık tarafından gözaltına alınınca, “çağırsalardı gelirlerdi” üzerinden geliştirilen söylem, savcılığın “tebligatla ifadeye çağırması” üzerine çökünce Genelkurmay “tatbikat iptali” taktiğini geliştirdi. 
 
Ancak, gazetelerdeki haberler üzerine hukuka-yargıya karşı direnç gösteren bir TSK görüntüsü ortaya çıkınca, TSK ani bir kararla alınan sağlık raporlarının kullanılmaması talimatı verdi ve 9 subayı ifadeye gönderdi. 
 
Önce tatbikat iptal eden, Gata'dan rapor aldıran; sonra ise raporları rafa kaldırıp subayları askeri uçakla Beşiktaş Adliyesi'ne ifade vermeye gönderen Genelkurmay…

İşte buna özgür medyanın gücü ve U dönüşü diyoruz.