31 Mayıs 2011 Salı

12 Eylül'ün komutanına son tören

80 döneminin generallerinden eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli oramiral Mehmet Nejat Tümer son yolculuğuna uğurlanıyor. Eski Genelkurmay Başkanları tam kadro cenazede yer alırken, görevdeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner törene katılmadı.

Tümer için ilk tören Tuzla'daki Deniz Harp Okulu'nda yapıldı.
12 Eylül döneminin komutanlarından olan emekli oramiral Tümer için düzenlenen tören basına kapalı gerçekleştirildi.

Deniz Harp Okulu'nda yapılan törenin ardından emekli orgeneral Tümer'in cenazesi Selimiye Camii'ne götürüldü.

Törene, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, eski Genelkurmay Başkanları emekli orgeneraller Yaşar Büyükanıt, İlker Başbuğ ve Hüseyin Kıvrıkoğlu, ayrıca Atilla Kıyat, Aytaç Yalman, Çevik Bir, Edip Başer'in de aralarında bulunduğu eski komutanlar, eski başbakanlardan Bülent Ulusu, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'in eşi Sevil ile oğlu Tolga Örnek, çok sayıda emekli asker ile muvazzaf subay katıldı.

Genelkurmay Başkanlığı, Harp Akademileri Komutanlığı ve Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, çelenk gönderdi.

Emekli Oramiral Nejat Tümer'in cenazesi, Selimiye Camisi'nde öğleyin kılınan namazın ardından askerlerin omuzlarına alınarak, top arabasına konuldu ve 1. Ordu Komutanlığına kadar saygı yürüyüşü yapıldı.

Emekli Oramiral Tümer'in cenazesi, toprağa verilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü.

1980 ile 1983 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yapan tümer İstanbul GATA Haydarpaşa Hastanesi'nde kanser tedavisi görüyordu.

Tümer, 1980-1989 yılları arasında milli güvenlik konseyi ve cumhurbaşkanlığı konseyi üyeliği görevinde bulunmuştu.