14 Haziran 2010 Pazartesi

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞININ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Jandarma Genel Komutanlığının, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletin huzur ve güvenliğinin sağlanması için sarsılmaz bir inançla, millet ve vatan sevgisiyle görev yaptığını bildirdi.

Erdoğan, Jandarma Genel Komutanlığının 171. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık'a kutlama mesajı gönderdi. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve bütünlüğünün, aziz milletin huzur ve selametinin en önemli teminatının güvenlik kuvvetleri olduğunu belirten Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

''Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ayrılmaz bir parçası olan Jandarma Genel Komutanlığı, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanması için sarsılmaz bir inançla, millet ve vatan sevgisiyle görev yapmaktadır. Jandarmalarımızın bu yüksek ruh ve şuurla görevlerini yerine getirirken gösterdikleri büyük özveri ve sağladıkları başarılar her türlü takdirin üstündedir. Güvenlik kuvvetlerimizin bölücü teröre karşı milletimizle ele ele, büyük kahramanlıklarla yürüttükleri mücadele, yeni başarılarla daha da güçlenerek, kararlılıkla sürmektedir.

Bu düşüncelerle, Jandarma Genel Komutanlığının 171. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, başarılarınızın devamını diliyor, bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.''