30 Haziran 2010 Çarşamba

İstihbarata skandal isim!

Emekli Korgeneral Abdullah Cahit Sarsılmaz'ın Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığının en kritik birimi olarak değerlendirilen istihbaratı değerlendirme biriminin başına getirileceği belirtildi.

KADROSUZLUKTAN EMEKLİ EDİLDİ
Korgeneral Sarsılmaz için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulmak üzere kararname hazırlandığı öğrenildi. Diyarbakır'daki görevinin ardından EDOK Muharebe ve Muharebe Destek Eğitim Komutanlığı görevine getirilen Korgeneral Sarsılmaz, 2008 yılında Yüksek Askeri Şûra kararıyla kadrosuzluktan emekliye sevk edilmişti. Sarsılmaz, Merkezi Diyarbakır'da olan 7. Kolordu Komutanı olduğu dönemde yapılan Bayrak Yürüyüşü ile gündeme gelmişti.

Ergenekon davasıyla birleştirilen Vatansever Kuvvetler Güçbirliği çetesi olarak adlandırılan yapılanmanın mensupları, 18 Ekim 2006'da Diyarbakır'da bayrak yürüyüşü düzenlemişlerdi. Mahkeme kararıyla telefonları dinlenen Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Başkanı Taner Ünal ile Ahmet Cinali yaptıkları görüşmede dönemin Kolordu Komutanı Sarsılmaz'la ilgili diyaloglar dikkat çekmişti.

İşte o diyaloglar:
** Ahmet Cinali: Tanerciğim gideceğiz kolordu komutanına, ondan sonra bölge komutanına ordan gelecek bizim çocuklar var. Bir sürü yav. Anlaşana dediklerimi özel harekattan anla, dediklerimi yav! Kaş yaparken göz yıkmayalım. Organizeli yapalım yani ben inecem önce yapa cam bu alt yapıları ondan sonra yallah.
** Taner Ünal: Tamam canım.
** Ahmet Cinali: Şimdi bu Asayiş komutanıyla, Kolordu komutanıyla ondan sonra ben organizeyi yapacam bölge komutanıyla. Bak şimdi biz önce altyapıyı yapalım.