25 Haziran 2010 Cuma

Jandarma'da Deniz Baykal vakası

Deniz Baykal'ı CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa ettiren kaset skandalının bir benzerinin Jandarma Genel Komutanlığı'nda yaşandığı ortaya çıktı. Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Başkanlığı'nda Daire Başkanı olan Kurmay Albay Hakan Sargın'ın, aynı dairede görevli sivil memur B.K. ile yasak ilişki yaşadığını deşifre eden video görüntülerinin internete düşmesinin ardından istifanın eşiğine geldiği öğrenildi.

SİVİL MEMUR: BU KONUDA KONUŞMAK İSTEMİYORUM
Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Başkanlığı'nda görevli sivil memur B.K., internete düşen video görüntülerinde Kurmay Albay Hakan Sargın'la birlikte görülen kişi olduğu iddiası yalanlamadı. B.K. “Bu konu hakkında konuşmak istemiyorum. Bu kimseyi ilgilendirmez” demekle yetindi.

ŞAHSİ EŞYALARINI TOPLADI
Albay Sargın'ın, skandal ilişki görüntülerinin internete düşmesinin ardından istifayı düşündüğü öğrenildi. Şahsi eşyalarını toplayıp daireden ayrıldığı öğrenilen Kurmay Albay Hakan Sargın'ın yakın çevresine, 20 günlük rapor aldığını, sonrasında tekrar 20 gün rapor alacağını ve 45 günlük iznini de kullanarak, ardından istifa edeceğini söylediği belirtiliyor. İstifa etmeyi düşündüğü bilgisiyle ilgili görüşmek istediğimiz Albay Sargın'ın telefonları gün boyu kapalıydı.

EŞİ İSE YALANLADI: İFTİRA
Albay Sargın'ın Kamu İhale Kurumu'nda hakim olduğu öğrenilen eşi A.S. ise, önce konuşmak istemediğini söyledi. Ardından “iftira” dedi. Görüntülerin gerçek olmadığını söyleyen A.S., “Gerekli girişimleri yaptık. Bu konuda konuşmak istemiyorum, lütfen bir şey sormayın” demekle yetindi.

KARŞILIĞINDA NE TÜR TAVİZLER VERDİ?
Albayın, daha öncesinde de Yalova ilinde görevdeyken ahlak dışı tutumlarından dolayı soruşturma geçirdiği ve siciline “ahlaken takip edilmelidir” notunun düşüldüğü de gelen haberler arasında. Jandarma'da, askeri teamüllere aykırı olan ve askeri hiyerarşi içerisinde ciddi zafiyet doğurabileceği değerlendirilen bu olayda Kurmay Albay Hakan Sargın'ın bu ilişki karşılığında ne tür tavizler verdiği konusunun tartışıldığı ifade ediliyor.