29 Haziran 2010 Salı

VATANİ GÖREVİNE BAŞKASINI GÖNDERDİ

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde sac tüccarı ile sahte evraklarla yerine askere gönderdiği iddia edilen kişi yakalandı. Zanlının, yaklaşık 6 aydır iş adamının yerine askerlik yaptığı öğrenildi.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amirliği ekipleri, istihbarat çalışması sonucu ilçedeki sac tüccarı Kenan Ö'nün (25), sahte evraklar düzenleyerek 5 Aralık 2009'da Ahmet D'yi (28) kendi yerine askere gönderdiğini belirledi. Yaklaşık 6 ay önce sevkinin yapıldığı Ankara'daki acemi birliğinin ardından Edirne'deki bölüğünde de Kenan Ö'nün yerine askerlik görevini sürdüren Ahmet D'nin, izin için Ereğli'ye geldiği tespit edildi.

Polis, ''hile kullanmak suretiyle askerden kaçmak, yerine başkasını göndermek ve resmi belgede sahtecilik'' iddiasıyla Kenan Ö. ile yerine para karşılığı askere gittiğinden şüphelenilen Ahmet D'yi gözaltına aldı. Askerliğini daha önce yaptığı belirlenen Ahmet D'nin alınan ilk ifadesinde, Kenan Ö'nün arkadaşı olduğu için yerine askerlik yapmayı kabul ettiğini, para aldığı iddialarını kabul etmediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.