28 Haziran 2010 Pazartesi

Çiçek'in imzası taklit edilecek!

Çiçek’in ıslak imzası mahkemede elektronik cihazla taklit edilecek

‘’İrtica ile Mücadele Eylem Planı’’ iddialarına ilişkin açılan davanın ilk duruşması bugün yapılacak. İlk duruşmada, Albay Çiçek’in avukatı Celal Ülgen, CNC cihazıyla Çiçek’in ıslak imzasını taklit ettiği videoyu heyete izlettirecek

İrtica ile Mücadele Eylem Planı başlıklı belgeyi hazırladığı için tutuklu bulunan Albay Dursun Çiçek’in avukatı Celal Ülgen, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada Çiçek’in imzasını CNC cihazıyla taklit edecek. Ülgen, hazırladığı videoyu mahkeme heyetine izlettirerek, ‘İrtica İle Mücadele Eylem Planı’nın 4.sayfasında yer alan imzanın aynısını taklit edecek.

Hazırladıkları videoyu değerlendiren Ülgen, CNC cihazı kolunun tek hamle ile imzayı atacağını belirterek şunları söyledi: “Albay Dursun Çiçek’in ‘İrtica İle Mücadele Eylem Planı’nın dördüncü sayfasında yer alan ve ona ait olduğu iddia edilen imzasının aynısını taklit edeceğiz.

Kullandığımız 3 eksenli bir CNC cihazıyla, imzanın aynısını aynı sayfadaki boş bir alana attıracağız. Daha önce Levent Bektaş’ın imzasını CNC ile taklit ederken, yeterli birikime ve deneyime sahip değildik. Şimdi aynı cihazda bu deneyimi edindik. Çiçek’in imzasını atacak CNC cihazı, tek hamle ile yani hiç kol kaldırmadan imzayı atacak. Biz cihazın bilgisayar, programları kullanabilme ve hem okuyup hem de okuduğu şeyleri aynen birer bir taklit etme özelliğinden yararlandık. CNC’lerin bir de 5 eksenlileri var. 5 eksende kalem insan eli gibi yatay olarak imzayı atıyor. 3 eksenli bile bu kadar gerçekçi imza atarken, 5 eksenlinin atacağı imzadan hiç kimse şüphelenmez. Ancak bize bu gerçekçiliği sağlamak için 3 eksenli bile yeterli oldu.”

İmzayı önce temizleyecekler
Ülgen, duruşmada izlettirecekleri videoda ayrıca CorelDRAW adlı bir bilgisayar programından nasıl yararlandıklarını da anlatacaklarını söyledi. Dursun Çiçek’in, üzerine atılı suçu işlemediğine inandıklarını söyleyen Ülgen, şunları söyledi:

“Duruşmada mahkeme heyetine izletireceğimiz video ile, öncelikle CorelDRAW adlı bilgisayar programıyla temizleme işlemlerini yapacağız. Yani bir imzanın orijinalindeki halinin etrafındaki mühür ve mürekkep kalıntılarını sileceğiz. Baskı ayarları ve inceltmeyi yapacağız. Bunun yanında Islak İmza İddianamesi üzerinde nasıl oynama yapılabileceğini de anlatacağız. Bir metin üzerine atılmış bir imza nasıl temizlenip yalın hale getirilir. Nasıl kopyalanıp bir başka yere aktarılacağını anlatacağız. Mahkeme heyetine izlettireceğimiz video 25 dakika sürecek. Kesin inandığımız bir olay var. En ufak bir kuşkumuz dahi yok. Dursun Çiçek, bu atılı bulunan suçu işlememiştir. Bunu bildiğimiz için, bizim bildiğimizi mahkeme heyetine de aktarmaya çalışacağım.”