25 Haziran 2010 Cuma

Kritik MGK sonucu

MGK toplantısının sonuç bildirisinde “Terör örgütü ve yandaşlarının ülkemizin birlik, beraberlik ve bölünmez bütünlüğünü hedef alan menfur saldırıları devletimizin kararlılığı karşısında amacına ulaşamayacak” denildi

MİLLİ Güvenlik Kurulu dün İstanbul’da Cumhurbaşkanı Gül’ün başkanlığında toplandı. İç ve dış gelişmelerin ele alındığı toplantıda son dönemde art arda can alan PKK terörüne karşı mücadeledeki kararlılık bir kez daha vurgulandı. 6.5 saat süren toplantıdan sonra yayınlanan bildiride şu ifadeler yer aldı:

BERTARAF EDİLECEK
Terör örgütü ve yandaşlarının ülkemizin birlik, beraberlik ve bölünmez bütünlüğünü hedef alan menfur saldırılarının devletimizin ve milletimizin kararlılığı karşısında hiçbir zaman amacına ulaşamayacağı konusundaki kat’i inanç ile bu alandaki mücadeleye bu tehdit bertaraf edilene kadar taviz verilmeksizin devam edileceği hususundaki irade teyit edilmiştir.

İLAVE TEDBİRLER ALINACAK
Bu çerçevede, 21 Haziran’da gerçekleştirilen güvenlik toplantısında da belirtildiği şekilde, terörün istismar ettiği koşulların ortadan kaldırılmasına yönelik etkin çalışmalar da dahil, terörle mücadelenin, güvenlik, diplomatik, ekonomik, sosyal ve psikolojik tüm boyutları ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmiş, alınmış ve alınacak çok yönlü ilave tedbirler üzerinde durulmuştur.

DEVLETE GÜVENİLMELİ
Halkımızın tahrikler karşısında devletine her şart altında göstermeye devam ettiği güven, sabır, metanet ve sergilediği sağduyu ile basın ve yayın organlarının bilgilendirme görevlerinin icrasında taşıdıkları rol ve sorumluluğun önemle altı çizilmiştir.

KOMŞULARLA DAYANIŞMA
Öte yandan, insanlığa karşı bir suç niteliği taşıyan ve insan haklarının temelini teşkil eden yaşama hakkını hedef alan terörle mücadelenin etkin surette yürütülmesinde uluslararası iş birliğinin önemi vurgulanmış ve bu bağlamda, başta komşularımız olmak üzere tüm dost ve müttefik ülkelerin artan bir dayanışma sergilemeleri yönündeki çağrı dile getirilmiştir.